Mandens deroute: Hvordan tager man fat om sit liv, når man har mistet grebet?

For to år siden brød Kristoffer Lind sammen og græd uhæmmet i syv timer. Hans job, kærlighedsliv og helbred sejlede, og han kunne ikke overskue det længere. Men hvordan rejser man sig, efter man har mistet fodfæstet? Det har vi talt med ham om i det nye afsnit af vores podcast Sidelæns.

Mandens deroute: Hvordan tager man fat om sit liv, når man har mistet grebet?
Offentliggjort

Forleden modtog jeg en mail, som startede således:

"Jeg vil gerne fortælle om min deroute. Derouten begyndte i sommeren 2019, hvor jeg pludselig kastede ufordøjet mad op, blev sendt på hospitalet, røg i hele to kræftpakker, men kom heldigvis godt ud på den anden side. Det var også i den periode, at mit jobliv var i kaos, 24syv døde, jeg brød med kæresten til mine to små børn, flyttede ud, boede lidt på må og få, levede i en periode i et meget kaotisk forhold, sejlede rundt, følte at jeg svigtede alle, så da en veninde sagde, at jeg var ”gået all Hank Moody på den”, grinte jeg, men i virkeligheden var det ikke fedt. Det endte ud i et sammenbrud."

Mailens afsender er radiovært, tv-reporter og forfatter Kristoffer Lind, som er aktuel med bogen ’Dødsruten’, der skildrer livets barske alvor med psykisk sygdom, selvmord, vold og eksistentielle kriser igennem en fortælling om fire tidligere klassekammerater, der vil genbesøge dødsruten i Odense, inden de skal til begravelsen af deres fælles ven Nick.

Bogens tilblivelse har været en form for terapeutisk øvelse for Kristoffer Lind, for han har nemlig trukket på sine egne erfaringer fra den meget turbulente periode, hvor han mistede grebet om sit eget liv.

Vi har talt med ham om derouten, og hvordan han igen kom på ret kurs i det nye afsnit af Sidelæns, som du kan lytte til øverst i artiklen her eller der, hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Kristoffer Linds bog ’Dødsruten’ udkommer den 31. maj på Byens Forlag.

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg