Nyt afsnit af Knud Romer-podcast: Mennesket kan ikke være angst hele tiden
Enhver krise følges af en modreaktion, men hvilken filosofi vil være den dominerende på den anden side af corona? Knud Romer taler i denne episode af ’Velkommen i mørket’ med præst og filosof Niels Grønkjær om at leve i en undtagelsestilstand og om de værdier, der venter os på den anden side.
Foto: Thomas Nielsen
Vi er i denne episode af ’Velkommen i mørket’ igen på besøg hjemme hos Knud Romer i hans bibliotek. Han har inviteret sin gæst, Niels Grønkjær, indenfor for at føre en samtale med lyset slukket. Niels Grænkjær er religionsfilosof og valgmenighedspræst i Vartov.
Sociale og gammeldags medier har været ved at flyde over med holdninger til, hvad vi skal lære af corona-krisen. Enhver holdningsperson virker til at få sit eget standpunkt bekræftet eller skærpet af krisen. Men hvordan anskuer en præst og filosof denne ualmindelige situation?
”Jeg har tænkt over det på den måde, at det, vi nu erfarer og oplever, ikke skal forstås som en tilbagevenden til noget, man kender fra tidligere, men at det er en overgangstid til noget, vi ikke rigtigt ved, hvad er. Og det er måske det, der er det underlige og måske for nogle det skræmmende ved den,” siger Niels Grønkjær.
Han er ikke pessimistisk i forhold til, hvor corona vil tage os hen. Selvom det for nogle er en skræmmende, ensom og længselsfuld tid, er det ikke kun skidt. For det minder os om, hvad vi holder af.