Med en dagligdag i Silkeborg IF stod det ikke skrevet i fodbolduniversets stjernehimmel, at højrebacken Oliver Sonne skulle gøre landsholdskarriere. Hver gang hans telefon ringede, kunne han i al fald konstatere, at det ikke var Kasper Hjulmand i den anden ende.
Men så en dag, mens Sonne var på træningslejr i Tønder med Silkeborg, vågnede han til en rødglødende telefon. Baggrunden var den, at den peruvianske landstræner i et forsøg på at ruske op i et trægt præsterende landshold havde deklareret over for pressen, at man ville forsøge at opstøve spillere rundt omkring i verden, der måske ikke var fuldblodsperuvianere, men som havde peruvianske rødder.
Annonse
En youtuber fra Peru tog udfordringen op, og af veje, der for Oliver Sonne selv er helt og aldeles uklare, fandt han frem til den for denne fortælling helt centrale information: Oliver Sonnes mormor er peruvianer.
”Jeg var blevet bombarderet med beskeder fra peruvianske fans, der skrev, at jeg skulle stille op for deres landshold. Og det havde jeg aldrig selv tænkt over som en mulighed.”
Sådan fortæller Oliver Sonne i et spritnyt afsnit af podcasten ’Udlandet Kalder’, der i denne ombæring bringes i samarbejde med Euroman. Her rejser vært Daniel William Motka ud i verden og møder professionelle fodboldspillere, der har deres hverdag i store udland.
Afsnittet med Oliver Sonne er selvsagt lidt specielt, da Sonne (der i helt urelaterede nyheder er nevø til Helena Christensen) jo stadig spiller i Superligaen. Men afsnittet her handler om, hvordan han har oplevet at opgive drømmen om det danske landshold og i stedet repræsentere et land, hvis sprog han først nu er ved at lære.
”Det danske landshold var jo min oprindelige drøm, fordi jeg ikke vidste, der var en mulighed i Peru. Og jeg har været virkelig glad for, at jeg takkede ja til at repræsentere Peru.”
Hvad hvis Hjulmand havde ringet, mens hele processen med at skifte landshold stod på?
Annonse
”Så havde jeg selvfølgelig haft en anden hest at spille på. Men det gjorde han jo ikke.”
I det nye afsnit af ’Udlandet Kalder’ kan du også høre om mormorens følelsesladede reaktion, om sprogbarrieren og den ekstreme hype, de peruvianske fans retter mod deres nye, danskfødte guldfugl.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.