Umut Sakarya: “Når jeg tænker på døden, tænker jeg på alle de ord, man ikke fik sagt”

Den tyrkiske kok Umut Sakarya blev for alvor landskendt sidste år, da han på nationalt tv både boltrede sig i et badekar med brun sovs og deltog i ‘Vild med Dans’. Det var forkærligheden for stegt flæsk, der bragte ham på tv, og det er også den, han gerne vil huskes for, når han dør. Nyt afsnit af podcasten ‘Jeg er lige død’ er ude i dag.

Umut Sakarya: “Når jeg tænker på døden, tænker jeg på alle de ord, man ikke fik sagt”
Offentliggjort

Selvom kokken Umut Sakarya er født i Tyrkiet, lever han i dag af at servere noget af det mest danske, man kan komme i nærheden af - nemlig stegt flæsk. Han elsker svinekød og har gjort det til en af sit livs missioner at få hele Danmark til at gøre det samme.

Det fortæller kok og indehaver af restauranterne ‘Guldkroen’, ‘Guld to Go’ og ‘Guld Kebab’, Umut Sakarya, i det nye afsnit af podcasten ’Jeg er lige død’ med Daniel Hoff.

I podcasten afslører den 29-årige kok også for første gang, at han arbejder på at etablere en national ‘Stegt Flæsk Dag’ på sin fødselsdag d. 1. september.

“Prøv at tænk. ‘National stegt flæsk-dag’ blev startet af en tyrker. Det er da en sjov historie! Og det er faktisk et eftermæle, jeg ville elske at have. For så bliver man mindet om mig, hver gang det er d. 1. september. Også når jeg ikke er her mere,” lyder det fra den rundkindede kok.