Lars Løkke udgiver sine politiske erindringer: "Den er blottet for hævnmotiver"

Lars Løkke er aktuel med et tilbageblik på sin karriere og sit liv. Men den tidligere statsminister og formand for Venstre har valgt en anden tilgang end de klassiske memoirer, og så kan han faktisk skrive, siger hans forlagschef.

Lars Løkke udgiver sine politiske erindringer i morgen: 'Den er blottet for hævnmotiver'Lars Løkke udgiver sine politiske erindringer: 'Den er blottet for hævnmotiver'
Offentliggjort

Dramaet i kælderen under Odense Congress Center i juni 2014, hvor Lars Løkke Rasmussen igen-igen formåede at sætte sine rivaler (og især næstformand Kristian Jensen) på plads. Det eksplosive hovedbestyrelsesmøde i Brejning sidste år, hvor Løkke efter voldsomt pres blev tvunget til at trække sig fra posten som formand i Venstre.

Man skulle tro, at der var masser af sprængfarligt stof at tage af, når den tidligere statsminister Lars Løkke nu udgiver sine politiske erindringer. Men Løkke har i bogen ’Om de fleste – og det meste’ valgt at gå i en anden retning. Det fortæller Kim Hundevadt, forlagschef for nonfiktion på JP/Politikens Forlag, som udgiver bogen:

”Der er absolut sekvenser, som nok skal vække opsigt i politiske kredse og i medierne, men det er meget langt fra at være en skandalebog. Lars Løkkes erindringer er først og fremmest punktnedslag fra hans liv og hans tid som politiker – og om mennesker, han har mødt på sin vej, der har gjort indtryk på ham. Det er ikke en bog, hvor han langer ud til højre og venstre. Der er ikke et regnskab, der skal gøres op, og den er blottet for hævnmotiver. Tværtimod handler Løkkes bog om en eksistentiel søgen, hvor han forsøger at blive klogere på sig selv og spørger: ’Hvad er jeg rundet af? Hvad har været med til at skabe mig som menneske og som politiker?’”

Forlagschefen siger, at han var overrasket over kvaliteten, da han første gang læste Lars Løkkes tekst. Det er nemlig usædvanligt, at politikere er drevne nok til selv at kunne skrive en bog, som man gider læse færdig. For selv om de seneste år har budt på en række velskrevne livsberetninger – fx fra Per Stig Møller og Mogens Lykketoft – så får de fleste politikere, tag bare Anders Samuelsen, Uffe Elbæk, Helle Thorning og Pia Kjærsgaard, journalister til at føre pennen og formidle deres historie.