Minister ved et tilfælde
I mange år har boligområdet ikke haft dets eget ministerium. Men med den voksende ulighed i byerne og affolkningen af Danmarks udkant er det igen blevet et helt centralt politisk område. I spidsen for ministeriet er kommet den unge socialdemokrat Kaare Dybvad, der kom ind i partiet på grund af en hvid løgn.
Foto: Benjamin Lund Nielsen
På en køretur gennem København mod det helt nyoprettede boligministerium er det tydeligt, hvor nyrigt den tidligere så forslåede og forsømte hovedstad er blevet. Byen var helt op gennem 90’erne en arbejder- og middelklasse by. De fleste havde såkaldt almindelige jobs som skolelærer, håndværker eller sygeplejerske.
Der var Østerbro og Frederiksberg, der var de lidt pæne piger i klassen i modsætning til rabalderstræderne på Nørrebro og Vesterbro. Men hvis man skulle finde rigtig rige mennesker, skulle man nordpå. Hellerup og Gentofte, som nedladende blev udtalt overdrevet affekteret, hørte ikke rigtig til byen.
I dag, 20 år senere, er velstanden tydelig overalt. Blanke sorte bygninger spejler det rene vand, der flyder i havnen, og selvom der stadig inden for den gamle bygrænse er ghettoområder, er der sket en kolossal velstands-vandring.
Man skal have en årsløn langt over millionen for at få en bolig i nogle af de nye kvarterer som Nordhavn. Statistikkerne viser, at selvom en husstand har to indtægter, har de svært ved at købe et hjem tæt på den nye Metro-ring, hvis de har et af de tidligere nævnte ’normale’ jobs. En udvikling, der også er sket i Paris, London og det meste af verden.