Søren Pape

Søren Pape: "Jeg er ikke aktivist, jeg er ikke homopolitiker"

De færreste troede, at Søren Pape ville overleve som leder af De Konservative, et parti, der i mange år var plaget af kriser, skidtsnak og skiftende formænd. Men så gik landmandssønnen i gang med at rydde op. Seks år senere møder Jonas Langvad Nilsson partilederen, som nogle ligefrem mener, er manden, der kan styrke blå blok i en tid, hvor de borgerlige står historisk svagt.

Offentliggjort

SØREN PAPE POULSEN stirrer frem for sig, opslugt af sine egne tanker på rulletrappen, der trækker ham ned mod udgangen i en lang glidende bevægelse. Han er i jakkesæt og slips og pæne sko, som han plejer, når han er ude og repræsentere sit parti. Det er den sidste fredag i februar 2020, og Søren Pape har netop afsluttet et interview med P1 i DR Byen. Nu er han på vej ud gennem svingdøren til sin parkerede Mercedes. De forløbne dage har udligningsreformen præget den politiske dagsorden, og debatten tog en ny drejning, da det i en mail kom frem, at socialdemokraterne planlagde et koordineret angreb på Venstre. Søren Pape deltager ikke længere i forhandlingerne, og han er utilfreds med, at udligningen kommer til at koste de konservative kommuner dyrt.

Men snart vil den debat blive trængt i baggrunden af en mere presserende dagsorden. På den anden side af Jorden, i den kinesiske millionby Wuhan, har man opdaget en virus, som er begyndt at smitte fra menneske til menneske. Om 12 dage vil den få direkte indflydelse på Søren Pape og resten af Danmark, da Mette Frederiksen på et historisk pressemøde lukker store dele af landet.