Overvejer du din næste skidestination? I dette område virker alt let og ligetil, og blot få steder er der kø til liftene

La Plagne, som i virkeligheden er 11 forskellige destinationer i én, er indgangen til et kolossalt skiområde for både unge og gamle. Tilsat action-fyldt offpiste og udsøgt lokal mad.

Overvejer du din næste skidestination? I dette område virker alt let og ligetil, og blot få steder er der kø til liftene
Offentliggjort

Euroman var inviteret af Atout France.

BELLE PLAGNE, PLAGNE AIME 200, Montchavin, Montalbert, Plagne Soleil.

Det er med at holde tungen lige i munden, når det kommer til navnene på de mange små byer, som tilsammen udgør La Plagne-området i Tarentaise-dalen i Alperne. Et område, som er det fjerdestørste skiområde i verden.

Men utroligt nok bliver man hurtigt stedkendt. Et velfungerende liftsystem gør, at man på ingen tid kommer op til toppen af Grande Rochette i 2.500 meters højde, hvorfra man kan køre ræs hele vejen ned til Plagne Center.

Og er man sulten på meget mere, kan man tage Vanoise Expressen fra Les Coches og over til et helt andet skiområde, Les Arcs. Kabelbanen her har været i funktion siden 2003, og efter fire minutter ombord har man pludselig adgang til yderligere 200 kilometer pisteløb.

Her bor du godt

Hotel Carlina

Suveræn beliggenhed midt i landskabet. God morgenmad, godt udvalg, mange stamgæster – og en stor terrasse, hvor man, hvis vejret tillader det, kan nyde sin frokost (prøv fx løgsuppen) i solen med udsigt til de sneklædte bakker. 

SELVE LA PLAGNE-RESORTET er hyggeligt og indbydende – og det vrimler med ski-in, ski-out-hoteller langs de brede pister i terrænet, hvor et væld af lokale beboere triller ind og får stillet sulten eller tørsten. Alt virker let og ligetil, og blot få steder er der kø til liftene.

På dag to af mit ophold i La Plagne vågner jeg og ser, at sneen har væltet ned hele natten. Så meget, at der er omkring en meter dyb sne uden for mit hotelvindue. Det er belejligt, da jeg og den lille gruppe på tre mand, jeg er afsted med, netop denne dag skal på tur med en guide fra den franske skiskole, Boubou.

Han kender alle nedfarter i La Plagne som sin egen skibukselomme. Det gælder også de semihemmelige steder. Fx viser han vej til fantastisk offpiste på bagsiden af Bellecote-bjerget, hvor pudderet har fordelt sig, og selvom sigtbarheden er lav, når vi at køre et par suveræne timer før frokost.

Andre gode oplevelser

Hvis solen skinner, og det gør den ofte i La Plagne, kør mod toppunktet Le Balcon du Bozelet og nyd den fantastiske udsigt. Hvis der ikke er skyfri himmel, kan en tur på bobslæde-banen længere nede i dalen, som blev bygget til vinter-OL i Albertville i 1992, stærkt anbefales. 

ET ANDET STED, Boubou viser os vej til, ville vi aldrig selv have haft en ærlig chance for at kunne finde. Nemlig restauranten Chalet du Plain Bois Chez Laurette. Den ligger i en hytte i landsbyen Plan Bois. Pludselig drejer Boubou af pisten, kører ud i ingenmandsland og fortsætter ad et langt, let skrånende stykke. For enden af det, på et plateau omgivet af fyrretræsskov, troner hytten frem.

Vi stiller skiene, tramper indenfor og bliver mødt af værtinden Isabelle Gentil. Hun har tændt op i pejsen og tilbyder os straks et par sutsko hver, så vi kan få varmen tilbage i tæerne.

Rejsen dertil

Samlet kalder skiområderne i La Plagne, Les Arcs og Vallandry sig for Paradis Ski Area. Du flyver til Genève, og herfra tager det cirka 2,5 time i taxa eller minibus. Du kan også køre dertil i bil fra Danmark. Det tager cirka 14 timer. 

”Ruten hertil går ad langrendsløjper og via offpiste, men hvis I en anden gang er i La Plagne, kan I også kigge efter slædehundene. Deres rute går også her forbi,” siger Boubou.

Restauranten er i sandhed en lille, gemt perle. Hytten har, fortæller Isabelle Gentil, været i hendes families ejendom siden 1895, hvor hendes bedstefar plejede at mødes med sine venner til et glas vin og et spil petanque. Siden blev det til et spisested, som er opkaldt efter værtindens mor, Laurette.

Det er, fortsætter Isabelle Gentil, normalt en rigtig god idé at reservere bord, hvis man vil spise frokost på Chalet du Plain Bois, Det forstår man godt, for betjeningen er personlig og afslappet, og maden og vinen er rustik og velsmagende, eksempelvis deres gedeost-salat og Savoyard-fondue med et tilhørende godt glas Chignin-Bergeron, den lokale hvidvin.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Ski og Ferie