Skal din næste ferie stå på afslappet luksus? Så skal du en tur mod Middelhavet

Skal din næste ferie stå på afslappet luksus? Så skal du en tur mod Middelhavet

Langt væk fra festerne i en lille, privat bugt troner et ganske særligt hotel. Stedet er omgivet af så meget ro og afslappet luksus, at man næsten glemmer, at det ligger på en græsk festø.

Offentliggjort

DET FØRSTE, MAN TÆNKER PÅ, når man tænker på Mykonos, er fest, travle strandklubber, larm og masser af bling.

Men ét sted på den græske fest-ø er der ro, fuldstændig ro, nemlig på The Wild Hotel, som er skabt af brødrene Alex og Philip Varveris og deres far, Nikos Varveris.

De slog i fællesskab dørene op til luksushotellet i 2019, og deres mission har i de seneste fem år været at bringe den oprindelige, tilbagelænede boheme-stemning tilbage på øen og at appellere til den kreative klasse, de selv tilhører.

LANG TID FØR, Mykonos blev til den vibrerende sommerferiedestination, den er i dag, åbnede Nikos Varveris i 2000 restauranten Interni i øens hovedstad Chora.

Nikos Varveris var på det tidspunkt allerede et anerkendt navn på den græske designscene, og han havde længe drømt om at skabe et sted på Mykonos, hvor hans families ferievilla gennem hele hans opvækst havde dannet ramme om alskens middage.

Ud af det blev Interni født, designet i fællesskab med den italienske indretningsarkitekt Paola Navone. Succesen kom nærmest fra den ene dag til den næste, og siden har restauranten været kendt for sin gæstfrihed, gode gastronomi og stilrene design.

MANGE AF GRUNDTANKERNE bag Interni er ført videre på The Wild. Visionen for familien Varveris har været enkel: hotellet skulle indkapsle det rå Mykonos, naturen skulle være uberørt, og stedet skulle ligge med en vis afstand til turistlivet i Chora. Lokationen var derfor altafgørende, og da Alex og Philip Varveris fandt en afsides klippeskråning ved en lille fiskerby på den nordvestlige side af øen, var de solgt.

The Wild er, som navnet antyder, en hyldest til det vilde og mere uspolerede Mykonos. Hotellet er bygget ind i en amfiteater-lignende klippe, og den hvidkalkede bygning fremstår nærmest som en forlængelse af naturen med en pittoresk udsigt ud over det ægæiske hav.

Epicenteret på The Wild er et langt, horisontalt plateau på det midterste niveau. Her finder man alle hotellets faciliteter på den brede terrasse, og i front snor en fragmenteret infinity-pool sig organisk langs klipperne.

The Wild Hotel: Kalafatis, Loulos, Agia Anna, Mykonos // thewildhotel.com

HAR MAN BRUG FOR at lave andet end bare at nyde det gode liv, byder The Wild også på udendørs træning. For enden af terrassen troner træningsområdet med direkte havudsigt kun afskærmet af tynde, transparente gardiner, som svajer i vinden. Og her er alt, hvad hjertet (og kroppen) måtte begære af udstyr til funktionel træning samt romaskine, kondicykel og løbebånd. Glem alt om dit lokale fitnesscenter hjemme i Danmark. Her er alle maskiner produceret i valnøddetræ, så intet stikker i øjnene i forhold til den omkringliggende natur.

Efter endt træningssession frister det med en dukkert i havet. Et sæt trapper på klippesiden fører ned til en lille bugt, og hotellet bryster sig af at være en ud af blot to ejendomme på Mykonos med privat strand.

I bugten er der ingen larmende bas eller højlydte stemmer, blot lyden af bølgerne, der ruller ind over sandet. Klippeformationerne er som skabt til udspring, og det klare vand er en drøm for snorkelentusiaster, så husk at pakke dykkerbrillerne.

DESIGNOPLEVELSEN PÅ SAMTLIGE af hotellets 40 værelser er gennemført. Udtrykket er nedtonet og holdt i organiske materialer og farver, så naturen næsten inviteres indenfor. Kodeordene her er elegance, autenticitet, rene linjer og kvalitet.

De fleste værelser har store terrasser med havudsigt, nogle har udendørs brus eller bad og enkelte har en skøn have. Vil du gå all-in på oplevelsen, skal du dog booke en Authentic Villa, hvor Alex, Philip og Nikos Varveris’ mangeårige designerfaring kommer tydeligst til udtryk.

Her er specialfremstillede fliser, et lille, nedsænket, udendørs spa-kar og polstrede liggestole under træerne eller i solen, og når man er ved at smelte under solstrålerne, gør det godt med et brus under åben himmel.

PÅ THE WILD er den traditionelle taverna, man ellers kender fra Grækenland med blåmalede møbler og ternede duge, erstattet af lyse plankeborde og træstole med fletsæder.

Morgenmadsmenuen består blandt andet af græske specialiteter samt avocadotoast og acaibowls og flere grønne juicer og sunde shots. Prøv også deres røræg med et miks af krydret tomat-paste og urter.

Frokost- og middagskortet tager også afsæt i det græske, dog kombineret med et internationalt udsyn, hvilket skaber en nuanceret, middel-havspræget menu med gedeoste, burrata og parmesan. Kortet byder ligeledes på risotto og pasta med lokale råvarer, sæsonens grønt og dagens fangst fra havet.

Læg dertil, at hotellets seneste tilføjelse, restauranten Raw, er rykket ind på en af klipperne i landskabet. Her står den på både sushi og crudo, og hvis man er klar på endnu mere eventyr, tilbyder The Wild sine gæster, at man kan sejle ud tidligt om morgenen med deres egen lille fiskekutter, en såkaldt ’trata’, og være med til at fange dagens fisk, som tilberedes samme aften.

Det skal du se

Mykonos’ hovedstad Chora er en traditionel by i Kykladerne med hvidkalkede bygninger og smalle stræder. Besøg med fordel byen tidligt på dagen, inden alle turisterne strømmer til, og nyd en freddo espresso i Little Venice, en promenade lige på kanten af havet. Gaderne i Chora tæller både gallerier og souvenirbutikker, men også internationale brandstores som Gucci og Louis Vuitton m.fl. Hvis shopping står højt på din agenda, er Nammos Village stedet. Kombinér evt. besøget her med et beach-lounge-hvil på Nammos Beach eller en af de andre strandklubber, fx Scorpios. Har du mere brug for ro, er der masser af mindre overfyldte dele af Mykonos, herunder de isolerede strande i Kapari og Frangia. Du kan også sejle til Rinia, hvor havet er turkis og strandene tropiske, eller hoppe på en færge til øen Delos, som er Apollos fødested og på UNESCO’s Verdensarvsliste. Turen tager cirka 30 minutter.

Her spiserdugodt

Det bedste sted at opleve Chora om aftenen er på Interni, hvor maden er lige så skarp som musikken. Gå ikke glip af mille-feuille-udgaven af baklava med hakket pistacie i lag af filo og is. På Kiki’s Taverna nær Agios Sostis er der ingen telefon, wifi eller andre distraktioner ud over de perfekt tilberedte serveringer af simple delikatesser såsom grillede blæksprutter og frisk, græsk salat tilsat uforstyrret havudsigt. Et godt tip er også at tage en tur længere ind på Mykonos og besøge Rizes, et ombygget landbrug, som nu er spisested, hvor fra-jord-til-bord-konceptet i den grad efterleves. Alle råvarer er fra gårdens egen produktion, heriblandt oste og brød.