En sidste aften ude: ”Det svinger lidt mellem gravøl og fest”
Tirsdag var sidste dag, hvor danskere fra 38 kommuner kunne nyde et måltid ude af huset. Euroman mødte fire af dem, der var ude for at sige farvel og på gensyn til deres favoritrestauranter.
Som et lyn fra en i forvejen mørk himmel kom meldingen i søndags om, at dele af Danmark endnu engang må lukke ned for en stund.
Tirsdag var så sidste dag i år, at man kunne besøge den lokale restaurant, drikke øl på den brune bodega eller nyde noget fermenteret druesaft på den foretrukne naturvinsbar.
Uret tikkede mod klokken 22 og sociale medier flød over med videoer fra diverse restauranter akkompagneret med teksten ”den sidste nadver.” Vi tog en tur rundt i København for at møde nogle af dem, der var ude for at få det sidste med.
Annonse
Christian Hanneborg
35 år, forskningsassistent på CBS og selvstændig webdesigner.
Spiser på Spaghetteria, Vester Farimagsgade 2.
Hvem spiser du med?
”Min ven Kristoffer.”
Hvad spiser I?
Annonse
”Vi har fået menuen. Jeg tror ikke, at der var andre muligheder. Og så har vi drukket både øl og vin.”
Jeg spotter en tweedjakke. Har du dresset ekstra op til din sidste aften ude?
”Det er juleblazeren. Jeg tænkte, at den passede meget godt til anledningen.”
Hvorfor faldt valget på Spaghetteria som det sidste sted at spise ude i 2020?
”Det var en beslutning, som min ven tog. Vi skulle rigtig have drukket gløgg på Les Trois Cochons på Værnedamsvej, men så valgte vi heldigvis allerede i sidste uge at tage en middag i stedet, og så bookede han bord her.”
Hvordan er stemningen?
”Den er opløftet. Folk er glade og virker til at nyde deres sidste aften ude for nu.”
Annonse
Hvor skal du spise takeaway fra de næste uger?
”Jeg gør mig ikke i take away. Jeg vil meget hellere lave det selv.”
Henrik Kjerrumgaard
47 år, ejer af kommunikationsbureauet White Cloud.
Spiser på Bar’Vin, Skindergade 3.
Hvem er du ude at spise med?
”Min ene datter.”
Hvad spiser I?
”Vi har bestilt brandade, Cecina de León med mozzarella og Côte de Boeuf.”
Hvorfor er Bar’Vin det sidste sted, du spiser i 2020?
”Det er mit stamsted. Jeg tror, jeg har spist her 200 gange, og jeg kender Nils (ejeren af Bar’Vin red.) rigtig godt. Han kan altid finde en plads til mig.”
Hvor sad du, da landet lukkede sidste gang?
”Der sad jeg inde i Bar’Vins private dining rum og så Liverpool – Atletico Madrid. Det siger lidt om mit tilhørsforhold til stedet. Generelt synes jeg, at det er meget undervurderet at have et stamsted.”
Hvordan er stemningen?
”Der er meget mere travlt end normalt. Det har mere en fredagsstemning over sig end en normal tirsdag. Man kan godt mærke, at det er sidste aften ude.”
Hvor skal du spise din takeaway fra?
”Jeg tror, at Bar’Vin vil begynde at lave takeaway, så det er selvfølgelig oplagt, men jeg har også planer om at hente mad fra Ranee's på Nørrebro, Sanchez på Østerbro, Mangia på Vesterbro og måske også Marchal fra D’Angleterre.”
Bookede du bord, da Mette Frederiksen meldte nedlukningen?
”Ja, jeg bestilte det først i dag.”
Daniel Montigny
38 år, sekretariatschef hos Musikproducenternes Forvaltningsorganisation.
Spiser på Rouge Oysters, Gammel Kongevej 43.
Hvem er du ude at spise med?
”Min gode veninde.”
Hvorfor er sidste måltid på Rouge Oysters?
”Jeg skulle have fejret min fødselsdag herinde på lørdag, men det blev så i aften i stedet. Her er skøn naturvin, gode østers og en lækker krabbetoast.”
Hvordan er stemningen?
”Det svinger lidt mellem gravøl og fest.”
Hvem laver byens bedste takeaway?
”Jeg var meget glad for det, som Restaurant Omar lavede under seneste lockdown.”
Thomas Thygesen
53 år, cheføkonom og seniorstrateg i SEB.
Spiser på Bistro Boheme, Esplanaden 8.
Hvad spiser du?
”Jeg så, at de havde V.G.E 75 på menukortet, som er en suppe, Paul Bocuse opfandt. Den er lavet på trøfler og har et låg af butterdej. Det er det vildeste, og det er nogle år siden, at jeg sidst fik den, så den skulle selvfølgelig prøves igen.”
Bruger du flere penge i aften?
”Ja, for der går tre uger, før jeg kan få lov at smage deres fantastiske mad igen.”
Hvorfor er årets sidste nadver ude på Bistro Boheme?
”Jeg har boet lige rundt om hjørnet i mange år, og jeg kommer her flere gange om ugen. Jeg var her faktisk også i går. Servicen er fantastisk, og det er bare det bedste ved at spise ude. Man bliver varmt modtaget hver gang, og det skaber en fantastisk stemning. Oplevelsen af at være her og være blandt folk, der elsker det, de laver, er det, jeg elsker ved at spise ude.”
Hvor spiser du takeaway fra?
”Restaurationen lavede noget fantastisk mad ud af huset, men det kan man jo ikke få mere, da de er lukket. Jeg vil forsøge at holde fast i at spise mad fra folk, der er bedre til at lave det, end jeg selv er, så jeg må finde nogle nye steder.”
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.