Japanske unge har droppet sex
I mange generationer har de ældre dele befolkningen set skeptisk på unge med sex på hjernen og forsøgt at forhindre dem adgang til den forbudte leg. Men i Japan har de det modsatte problem. Interessen for sex og famileforøgelse er dramatisk faldende i Solens Rige, skriver The Guardian.
En undersøgelse foretaget af Japan Family Planning Association viser, at 45 procent af unge kvinder fra 16-24 år ikke er interesseret i eller frastødt af seksuelt kontakt. Samtidigt falder fødselstallet, mens antallet af singler stiger. I 2011 var 61 procent af alle ugifte mænd og 49 procent kvinder i alderen 18-34 år ikke interesseret i nogen form for parforhold. En stigning på 10 procent inden for de seneste fem år.
Den japanske sex parrådgiver Ai Aoyama siger til avisen:
”Både mænd og kvinder siger til mig, at de ikke kan se pointen med kærlighed. De tror ikke, det fører nogen veje. Parforhold er blevet for svært.”
Også i den vestlige verden kommer der flere singler og færre ægtefolk, men i Japan er der en række faktorer, der har gjort den traditionelle samlivsform uattraktiv. Særligt kvinder vender sig mod den model, hvor manden arbejder i døgndrift, mens kvinder går hjemme og passer børn. Kvinderne vil have karriere selv, og mange arbejdsgivere styrer uden om gifte kvinder, som sandsynligvis vil få børn på et tidspunkt. Omkring 70 procent af alle japanske kvinder forlader jobbet efter deres første barn, for de kan ikke harmonere de mange overarbejdstimer, det er forventet i Japan, med familielivet.
Den manglende seksuelle kontakt får det teknologi-elskende folk til at søge mod alternativer i form af online porno, virtual-reality kærester og animerede tegneseriefigurer. Aoyama fortæller om en mand, jomfru, i begyndelsen af 30’erne, der kun kan blive ophidset, hvis han ser på kvindelige robotter i et Power Rangers lignende computerspil.
Ai Aoyama vil gerne lære sine klienter værdien af ’hud-mod-hud, hjerte-til-hjerte’ intimitet. Hun er med på, at teknologien vil spille en stor rolle i fremtiden, men hun mener, at samfundet skal sikre, at det ikke tager over.
"Det er ikke sundt, at folk bliver så fysisk adskilt fra hinanden. Sex med en anden er en menneskeligt behov, der producerer feel-good hormoner og hjælper folk til at fungere bedre i deres dagligdag."