Mine penge med kok og iværksætter Morten Porsmose August Hansson

Kok og iværksætter Morten Porsmose August Hansson tager gerne en stor økonomisk chance, hvis han tror på ideen. Sidste år åbnede han fem nye restauranter med milliontab til følge. Forretningsmøder holder han på smørrebrødsrestauranter, fordi det siger meget om folks opdragelse, hvordan de spiser smørrebrød, mener han.

Mine penge
Offentliggjort

Hvordan bruger du penge privat?

”Når det handler om mad, er der ikke noget, der hedder ’at spare.’ Der er jeg meget temperamentsbetonet og køber lige, hvad jeg har lyst til, uanset om det er et dyrt stykke kød, dyre grøntsager eller kaviar, som mine døtre er vilde med. Da vi købte vores hus, fulgte der en helt ny kummefryser med, men jeg har aldrig haft den tændt, for jeg vil ikke have gammel mad. Vi har bare en lille fryser, for jeg kan godt lide at omsætte maden hele tiden, så det ikke bliver gammelt.”

På hvilke restauranter bruger du selv penge?

”Hvis det er en kæresteaften, skal det være et sted, vi ikke har spist før. Det er romantisk og giver en god start på aftenen, at vi begge er på ny jord. Så kan det være en klassisk fransk restaurant eller asiatisk. Jeg har også en stor forkærlighed for fisk og skaldyr. Mine forretningsmøder, derimod, holder jeg på smørrebrødsrestauranter. Jeg kan godt lide det formelle omkring smørrebrød, især hvis jeg skal holde møde med nogen, jeg ikke har mødt før. Det fortæller meget om folks opdragelse, om de spiser smørrebrød med fingrene, eller om de sidder og gør sig umage med at holde armene ind til siden. Kan de lide tartar? Kan de lide ål? Vil de have 2 eller 6 centiliter snaps? Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, hvis de ikke vil have snaps, men jeg kan godt lide den tradition, der er omkring smørrebrød, og jeg synes, det passer godt til et forretningsmøde.”