”Det kræver et folkeoprør, hvor vi lader være med at købe hvide asparges fra Peru i oktober eller jordbær fra Marokko i januar”

Alle taler om klimaet, og heldigvis er der nogen, der gør noget ved det. I det nye Euroman taler vi med seks handlekraftige individer, der på hver deres måde bidrager til, at verden af i morgen bliver bedre end i går. Mød Nicolai Tram, 45 år, kok og restauratør.

”Det kræver et folkeoprør, hvor vi lader være med at købe hvide asparges fra Peru i oktober eller jordbær fra Marokko i januar”
Offentliggjort

I har på restaurant Knystaforsen fået en grøn Michelin-stjerne for jeres bæredygtige menuer. Hvordan folder det sig ud i jeres madlavning?

”Vi bruger udelukkende råvarer fra lokale producenter, inklusive vildtkød fra dyr, der er blevet skudt i vores nærområde, ligesom vi kun anvender ferskvandsfisk. På den måde prøver vi at mindske vores klimaaftryk. Som virksomhedsejer handler det om at være bevidst om sine valg og gøre mest muligt, vel vidende at man aldrig kan gøre nok.”

Hvorfor kastede I jer over det bæredygtige køkken?

”Det var ikke et aktivt valg, og vi var mere drevet af lyst end af frygt. Vores restaurant ligger midt i en svensk skov i et hus fra 1871, og det giver kun mening at benytte de fantastiske lokale producenter omkring os i stedet for at få fragtet råvarer hertil fra hele verden. Min hustru, Eva, er sommelier, og også her har vi valgt kun at have nordiske vine på menukortet.”