Ny bog sætter fokus på de københavnske værtshuse: ”Det er institutioner, hvor man med hård hånd, kærlighed, omsorg og rigelige mængder alkohol tager sig af hinanden”

Ny bog sætter fokus på de københavnske værtshuse: ”Det er institutioner, hvor man med hård hånd, kærlighed, omsorg og rigelige mængder alkohol tager sig af hinanden”

Fra arbejderklassens fristed til en truet kulturinstitution. Det brune værthus er rig på historie, vanvittige anekdoter, sørgelige skæbner og varme venskaber. Bogen ’Stamsteder’ udforsker den københavnske bodega og indrammer den specielle følelse, der kommer af en skummet fadøl og en tændt cigaret. Boris Schilling Weiss har talt med bagmændene bag bogen om værtshusets kutymer, de tætte venskaber og om en trappe, der angiveligt har flere liv på samvittigheden.

Offentliggjort

Sidst jeg var på Café 33, havde stedet en helt almindelig dør, men i dag træder jeg igennem et slags tungt plastikforhæng, som holder varmen bemærkelsesværdigt godt inde.

Til venstre sidder et slæng stamgæster tæt stuvet sammen foran den lille bardisk, og giver mig et undersøgende blik, idet jeg bestiller en Grøn Tuborg. Jeg ignorerer det og fortrækker ned bag det store billardbord, der fylder næsten hele gulvet. Her sidder de to forfattere og den ene fotograf bag bogen, ’Stamsteder’ med en øl i den ene hånd og en cigaret i den anden.