Thomas Piketty: "Ulighed er for vigtigt et emne til kun at blive dækket af økonomer"
Han er blandt verdens førende økonomer og har opnået stjernestatus med bestselleren ’Kapitalen i den 21. århundrede’ fra 2014. I år kom så opfølgeren ’Kapital og ideologi’, hvis udgivelse faldt oven i en pandemi, der kastede verden ud i en økonomisk katastrofe. Men kan der komme noget positivt ud af krisen? Euroman har spurgt Thomas Piketty.
Foto: PR
Thomas Piketty kender værdien af sin egen tid. Han er ikke interesseret i smalltalk.
”Fint. Er interviewet gået i gang?” svarer han fra lejligheden i Paris, da Euroman på Zoom spørger, hvordan han har det i disse tider. Vi skal snakke om hans seneste bog, ’Kapital og ideologi’, og intet andet.
I baggrunden troner en fyldt bogreol, der er umulig ikke at lægge mærke til. På de fleste af bøgernes ryg er det Pikettys eget navn, man kan finde ved siden af titler som ’Capital’ og ’Kapitalet’, henholdsvis den engelske og svenske oversættelse af hans første bog ’Kapitalen i den 21. århundrede’.
Den næsten 700 sider lange bog, der analyserer udviklingen inden for indkomstforhold og formuefordeling i den vestlige verden, blev efter udgivelsen i 2014 en international bestseller og sendte den franske økonom på himmelflugt. Han gik hurtigt fra at være anerkendt i forskningsmiljøet til at blive betragtet som en international superstjerne med fans overalt i verden.