Opskrift: Sådan tilbereder du din (hjemmefangede) pighvar

Når du har fanget din første fisk, venter den næste og tilsvarende store fornøjelse i køkkenet og ved middagsbordet.

Opskrift: Sådan tilbereder du din (hjemmefangede) pighvar
Offentliggjort

Ingredienser

  • Friskfanget pighvar eller anden hvid fisk — Fennikel
  • Grønne asparges
  • Nye danske kartofler
  • Smør og olivenolie efter behag
  • 1 citron
  • En god håndfuld kruspersille, dild eller estragon — Salt og peber
  • Bagepapir
  • Hvider fra to-tre æg

Sådan gør du:

  1. Sæt vand over til kartoflerne, og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Rens din fisk grundigt, og skær din fisk i fileter, hvis du vil undgå ben og skind i maden. Ellers kan den også serveres på ben.
  3. Skær fennikel så fint som muligt – eventuelt på et mandolinjern.
  4. Klargør de grønne asparges og krydderurterne.
  5. Slå æggehviderme ud i en skål – over- vej at bruge æggeblommerne til at røre din egen hollandaisesauce. Det har vel aldrig gjort en fisk dårligere?
  6. Så skal vi have samlet din papilotte (som er fransk og betyder ’pakket ind’). Læg en bund af asparges midt på dit bagepapir, og dryp dem med oliven- olie, salt og friskkværnet peber.
  7. Ovenpå din bund af asparges lægger du din fisk, som du krydrer med salt og peber, inden du topper med citronski- ver, et pænt stykke smør, dine urter
  8. og lidt fennikel.
  9. Du lukker din papilotte ved at tage endnu et stykke bagepapir, lægge det over fisken og samle dem med æggehviderne hele vejen rundt.
  10. Bag din fisk i 12 til 15 minutter.
  11. Samtidig koger du dine vaskede kartofler med skræl, så de er færdige cirka samtidig med fisken.
  12. Vend kartoflerne i smør, olivenolie, finthakket persille, salt og peber inden servering, hvis du ikke serverer retten med en hjemmerørt hollandaisesauce.
  13. Servér din indpakkede fisk i bage- papiret med kogte kartofler ved siden af. Top retten med ekstra citronsaft og lidt citronskal, efter du har åbnet din papilotte.