Husk at få rigeligt med væske: De her tre sommerdrinks holder dig hydreret hele aftenen
Overrask dine gæster med cocktails skabt til varme eftermiddage og lange aftener. Vi har allieret os med Hardeep Rehal, en af Danmarks bedste bartendere, som her giver sit bud på tre gode sommerdrinks.
Vi lægger ud med en let sag fra spritz-genren, men går i en stor bue uden om allestedsnærværende Aperol. Cocktailen har et relativt lavt indhold af alkohol, så du kan roligt hælde en del ned. Smagsmæssigt er vi ude i det frugtige og søde med lidt bitterhed.
Det skal der i:
Annonse
6 cl afkølet, stærk rooibos-te
3 cl vermouth
12 cl bobler, fx champagne eller cremant, dog helst ikke for sød
Friske jordbær
Is
Sådan gør du:
Placér de friske, udskårne jordbær i et glas med is. Hæld te og vermouth i. Top op med mousserende vin. Rør forsigtigt rundt inden servering.
Den grillede
Kullene gløder, og du skal have noget godt i hånden, mens du dominerer den gamle Weber. Brug varmen fra grillen til at sætte ekstra smag på din cocktail: Halvér en citron og en fersken, placér dem på risten, og om få minutter har du en glimrende tilføjelse til din drink.
Det skal der i:
Annonse
5 cl gin
1 fersken
½ citron
2 cl sukkersirup
Frisk mynte
Is
Sådan gør du:
Halvér fersknen og citronen, og læg dem med den skårede side nedad på grillen. Efter fem-syv minutter er citronen færdig, mens fersknen skal have omkring 10-15 minutter. Tilføj derefter den grillede fersken i en shaker, og kvas den. Tilsæt saften fra den grillede citron og tilføj sukkersirup, gin, en kvist mynte og is. Ryst, og hæld drinken op i et glas med is. Pynt med frisk mynte.
Den fermenterede
Surdej og kimchi hører efterhånden til i ethvert moderne køkken. Så hvorfor ikke også bruge fermentering i din drink? Det ser kompliceret ud, men vi kan berolige dig med, at det er ganske nemt. Hovedingrediensen er tepache, en klassisk mexicansk fermenteret drik, der i sin grundform består af vand, frisk ananas, ingefær, kanel og sukker. I vores særlige version af tepache har vi tilsat syrlig rabarber og og chili, som giver struktur og varme, men du bestemmer selv. Husk at bruge filtreret vand eller vand fra flaske, da kalk i postevand kan hindre fermenteringen.
Det skal der i:
Til tepachen:
Annonse
1 ananas
1 tommelfinger ingefær
200 g økologisk rørsukker
2 kanelstænger
1,5-2 liter vand (fra flaske eller filtreret)
1 chili
1 stang rabarber
Til cocktailen:
5 cl tequila
15 cl tepache
½ lime
Is
Sådan gør du:
Begynd minimum tre dage før: I en krukke med patentlåg tilføres groftskåret ananas med skal, most ingefær, skåret rabarber, rørsukker, kanelstænger, chili og vand. Mos blandingen let i krukken, og luk låget. Stil krukken et lunt og mørkt sted, fx i et skab eller et sted uden for solen, og put et viskestykke over. Ryst krukken minimum én gang om dagen, og åbn låget kort hver dag, for at frigive trykket. Efter tre dage filtreres væsken og hældes på flaske. Stil den på køl. Fermenteringen fortsætter på køl, men det går markant langsommere. Tepachen kan holdes sig i cirka en uge. Nu skal du lave cocktailen: Hæld tequila, tepache og en halv lime i et glas med is. Pynt evt. med lime og frisk ananas.