Folkebevægelsen mod VAR indgår trøjesamarbejde med B.93

Euroman-initiativet Folkebevægelsen mod VAR pryder i denne sæson ærmerne hos den københavnske traditionsklub B.93.

Folkebevægelsen mod VAR indgår trøjesamarbejde med B.93
Offentliggjort

Hen over foråret blæste de to Euroman-journalister Oliver Bodh Larsen og Magnus Kraft til kamp mod indførslen af videodommersystemet VAR i dansk fodbold.

Det viste sig imidlertid, at en decideret tilbagerulning ville kræve et større strukturelt indgreb, og VAR martrer derfor stadig stadiongængerne i den danske Superliga.

Oprøret ulmer dog nedefra, og nu har 2. divisionsklubben B.93 taget et klart standpunkt i debatten om VAR: Fra denne sæson vil de officielle dragter, klubbens fans erhverver sig, have et Folkebevægelsen mod VAR-logo på venstre ærme.

”Folkebevægelsen mod VAR er et initiativ, vi meget gerne vil bakke op omkring. I B.93 mener vi hårdnakket, at fodbold handler om underholdning og at have det sjovt, uanset om du er U11-spiller eller senior i 2. division. Den dag, fodbold ikke er underholdende, er der ingen grund til at møde op hverken på træningsbanen, på lægterne eller sågar i sofaen. Meget kan man sige om VAR, men jeg har aldrig hørt nogen sige, at VAR gør fodbolden mere underholdende,” siger Daniel Rørbæk, der er talsmand for B.93’s nye investorkreds, der også tæller prominente navne som blandt andre Pilou Asbæk, Mathias Zanka Jørgensen og Anders Lindegaard.

B.93, der har hjemme på Østerbro i København, fik tidligere på året tilført et millionbeløb af investornetværket 93.Global, der har ambitioner om at styrke klubbens ungdomsarbejde og det kulturelle udtryk udadtil. Ifølge Daniel Rørbæk, der til daglig driver det kreative bureau Barkas samt bagel- og kaffestedet Depanneur, er samarbejdet med Folkebevægelsen mod VAR derfor oplagt:

”Østerbro Stadion skal være stedet, man tager hen, når man har fået nok af VAR og de andre uskikke, der præger moderne topfodbold. Vi er en uafhængig klub, og vi kan derfor tillade os at mene, hvad vi vil, og vi mener altså, at fodbold er en mere underholdende sport uden VAR. Det er den umiddelbare lykkerus ved et mål og nedturen, når modstanderholdet scorer, der gør fodbold værd at se. Hvis det umiddelbare i en fodboldkamp konstant skal betvivles og eftertjekkes, forsvinder passionen og det menneskelige ved sporten,” uddyber Daniel Rørbæk.

Trøjerne kan købes i hvid, sort og lyserød på shop.b93.dk.