Det er to år siden, han sidst har været i kamp, men de seneste måneder har der været mediespekulationer, og fans har stoppet ham på gaden og spurgt, om han nu også mente det, han udtalte i februar: At han mentalt var gået på boksepension. Måske har de svært ved at acceptere, at der står et ’L’ for lost ud for den sidste kamp på bokseheltens rekordliste. Han har også selv holdt døren på klem.
Men i det nye nummer af Euroman slår Mikkel Kessler fast. Der kommer ikke et comeback.
”Jeg har været klar til at tage den sidste kamp, hvis den rigtige kamp kom, men nu er der gået for lang tid. Dem, jeg gerne vil møde, vil ikke møde mig. Mikkel Kessler hurts too much, skriver Carl Froch til sin manager. Fair nok. Det har været holdt i gang, men når der ikke kommer noget nyt på bordet, stopper jeg. Jeg skal ikke bokse mere. Det er helt sikkert. Det er definitivt.”
Annonse
”Jeg gik ned et par uger før kampen, fordi jeg havde overtrænet. Jeg plejer altid at kunne afslutte de sidste omgange hårdt, men det kunne jeg slet ikke. Jeg havde ingen kræfter. Det kan jeg godt ærgre mig over, men jeg er stadig stolt over det, jeg har opnået.”
Mikkel Kessler rejser sig fra sin stol og kigger ned i bordpladen. Han skeler lidt.
”Det skal opereres. Jeg ser også dobbelt, når jeg kigger oppefra og ned i en bestemt vinkel. Det begyndte, da jeg blev ramt i nakken under en sparring med Adonis Stevenson, der er verdensmester nu.
Alle de skaller, jeg fik af Andre Ward senere hen, har ikke gjort det bedre. Jeg spiste også meget slik og drak mange sodavand tidligt i min karriere. Hvis jeg havde været mere sund dengang, havde jeg måske ikke været så skadet nu.
Det var et smertehelvede at træne op til mine sidste kampe. Jeg havde ondt i skuldre og albuer, men når jeg er lige ved at dø, kan jeg blive ved. Hvis jeg havde været som andre, var jeg nok blevet slået ud i min sidste kamp mod Carl Froch.”
”Jeg er ked af, at jeg ikke havde mere styr på mine kontrakter tidligere i min karriere. Jeg skrev dem bare under. Jeg fik ikke det, jeg skulle have haft for at bokse store kampe. Der var personer, jeg stolede på, der ikke ville mig det bedste. Det ville de på en måde, for når det gik godt for mig, gik det godt for dem, men når folk bliver for grådige, går det ikke. Hvis jeg møder Mogens Palle, vil jeg ikke hilse på ham. Vi har ikke noget at snakke om længere.”
Annonse
”Jeg vil gerne væk fra den verden, og jeg har altid sagt, at jeg ikke vil være promotor. Der er for meget stress og korruption. Pludselig rykker en bokser op ad ranglisten, og hvordan mon det kan ske, tænker man.
Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvor mange kræfter jeg skal lægge i at hjælpe talentfulde boksere. De kan komme herud og træne, men det bliver ikke billigt. Jeg kan lære dem meget, men jeg kommer ikke til at stå i deres ringhjørne som træner. Jeg er ved at forberede et foredrag.
Det bliver en udfordring at stå og tale. Måske giver det mig den samme følelse af adrenalin, som inden jeg gik i ringen. Men på en eller anden måde kommer jeg nok til at savne det. Boksning har formet mig.”
Hans torso kan stadig udstilles som et pragteksemplar blandt de græske statuer på
Glyptoteket, for han træner fem gange om ugen. Det er ikke boksetræning, men mærkeligere comebacks er set i en sport, hvor cirkusbjørnen Brian Nielsen gik tilbage i ringen som 46-årig og blev banket af en 48-årig Evander Holyfield i DR’s Koncertsal.
Mikkel Kessler stopper sin skyggeboksning og sætter sig tilbage i stolen.
”Jeg sidder ikke og tænker: ’Ahh, skulle jeg lige have haft en kamp til?’ Det er o.k. at sige stop. Det har været hårdt i mange år. Jeg er glad for min beslutning. Jeg skal videre.”
Annonse
Læs det fulde interview med Mikkel Kessler i det nye nummer af Euroman.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.