Sådan spiser en ultraløber

Jacob Juul Hastrup har deltaget i ekstremløb på samtlige syv kontinenter. Han stiller undervejs i løbene sulten med frysetørret mad, da det er let at bære på, men bytter sig også til eksotiske retter fra de andre internationale ultraløbere.

Sådan spiser en ultraløber
Offentliggjort

Hvad spiser du til daglig?

”Jeg elsker mad. Og rødvin. Når jeg normalt deltager i flere ultraløb årligt, kan jeg nærmest spise lige, hvad jeg vil, uden at det sætter sig på sidebenene. Jeg spiser tit stegt flæsk med persillesovs og wok-retter, og jeg går all in med bøffer og kartofler til aftensmad. Til gengæld spiser jeg aldrig morgenmad. Op ad formiddagen får jeg en halv myslibar, og ellers kører jeg lidt kaffe ned.”

Hvad spiser du, når du deltager i ultraløb?

”Vi løber jo ude i ingenting, så man skal have alt med i rygsækken. Jeg kan godt lide at fylde depoterne op med piratos eller vingummi i løbet af dagen, og så drikker jeg ellers vand og tager elektrolytter. De seneste år har jeg sværget til Lyo Foods fra Polen. Det er rigtig mad, der bliver tilberedt og så frysetørret. Der er ikke tilsætningsstoffer i, og det gør, at din mave kan holde på den lange bane uden at gå i stykker, også når du løber flere hundrede kilometer over kort tid. Det er rigtig godt, og jeg spiser oftest Chicken Tikka Masala, da den har flest kalorier, mexicanske retter eller Bigos, som er en polsk kålret. Og så laver de en Creme Catalan, som er supergod. Det giver lige det ekstra, når man sidder et øde sted ude i ørkenen og fryser, når solen er gået ned. Du kan finde mange andre firmaer, der tilbyder frysetørret mad, men det meste af det er ikke særlig godt. Det er mest kylling og grøntsager tilsat fløde for at få kalorierne op.”