Du ved det allerede første gang, du sætter et par kvalitetshovedtelefoner på: du kommer ikke mere til at bruge de der høretelefoner, du købte på tanken for 59,95 kr. Aldrig mere igen!
Har du først Investeret i et par kvalitetshovedtelefoner, har du også oplevet, hvor mange lag der pludselig kan opstå i den Bob Dylan eller Kanye West-plade, som du lyttermæssigt troede, du havde udtrådt fuldstændig.
Investerer du i et sæt høretelefoner, investerer du i musikken.
Annonse
Men... for der er altid et "men". Prisen eks. Kvalitet og god lyd koster – sådan er det bare. Og så er der "men'et" i hovedtelefonernes komfort. Ofte bliver de lidt klaustrofobiske og tunge at have med at gøre i længden, alt imens du - medmindre du er byens lokale hiphopper fra midt 90'erne – med stor sandsynlighed falder igennem, når du slentrer rundt med dem om halsen.
Det er netop disse "men'er" som Bose har villet komme i forkøbet med deres nye Soundtrue on-ear hovedtelefoner. Soundtrue hovedtelefonerne er Boses efterfølger til de populære AE2 hovedtelefoner, og signaturen er fortsat en høj lydkvalitet.
"Soundtrue (hovedtelefonerne, red.) har en klarer og en mere live-agtig lyd," skrev Pierre Stemmelin, anmelder på det digitale webmagasin Digitalversus.com.
"... i højere grad søger Soundtrue on-ear hovedtelefonerne at tilpasse sig flere genrer musik med en lyd, der er mere rund og glat frem for kold og klinisk"
Pierre Stemmelin anså Soundtrue hovedtelefonerne for en lille evolution indenfor den række af kvalitetshøretelefoner, som vi lige nu ser på markedet. Men evolutionen ligger ikke så meget i selve lydkvaliteten som i hele designet, der er tænkt ind i hovedtelefonerne. Fra lyd over komfort til udseende.
Hovedtelefonerne fås i flere forskellige farver, alt imens de er lette at transportere. Du kan folde dem sammen, hvilket igen øger holdbarheden på længere sigt.
Annonse
"Der er en vis grad af perfektion i Soundtrues design, som vi nok kommer til at se i mange fremtidige hovedtelefoner," skrev Pierre Stemmelin. Han pegede på hovedtelefonernes evne til at få modsætninger til at mødes. Eks. er de på én gang både lette, robuste og behagelige. Selve hovedbøjlen er nemlig stabiliseret med metalstrips, der gør den robust, mens en blød pude langs hovedbøjlen sørger for komfort, når du har dem på. Derudover gør det matte plastisk Soundtrue hovedtelefonerne mindre udsatte for ridser.
Ørepuderne er i skum og designet således, at der kommer luft ind, mens trykket er ligeligt fordelt på hele øret. Det har vækket skepsis, for holdes lyde så ude? Helt konkret betyder designet i puderne, at hovedtelefoner ikke sidder så klaustrofobisk omkring ørene, at der er taget højde for, at luft kan komme ind, men stramt nok til at de bliver siddende og holder lyden ude.
Så ja, Bose kan med Soundtrue on-ear fortsat kalde sig "The master of noise cancellation".
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.