Soundboks har i dag lanceret en ny Bluetooth-højttaler, der tager din fest til næste niveau med endnu højere lyd og mulighed for at parre op til fem højttalere.
Det er næppe en overdrivelse at sige, at Soundboks er de ubestridte konger af festivalhøjttalere.
Siden første udgave af den kraftfulde højttaler blev lanceret i 2016, er de hjemmebyggede anlæg langsomt, men sikkert blevet fortrængt af en sort, rektangulær kasse, der ikke ser ud af meget, men spiller højere end langt størstedelen af konkurrenterne på landets festivaler. Og som ovenikøbet kan modstå både regn, spildte shots-sjatter og sågar Roskilde Festivals berygtede urinstøv.
Den første Soundboks kom på markedet i 2016. Siden udkom Soundboks 2 året efter, og nu er det blevet tid til tredje generation, der ganske enkelt hedder ’The New Soundboks’. Euroman har fået mulighed for at teste den nye højttaler for at se, om det er lykkedes den danske højttalerproducent at overgå sig selv.
Annonse
Men hvad er egentlig nyt i den nye Soundboks? Umiddelbart ligner den sorte kasse af træ og metal sig selv, selv om den ifølge virksomheden er blevet re-designet fra bunden. Kigger man nærmere, kan man se, at højttaleren blandt andet har fået ny front, hvor selve højttalerenhederne bag er blevet mere synlige. Soundboksen er med sine 15.4 kilo stadig i den absolut tungeste ende af Bluetooth-højttalere, men det er prisen for samtidig at være den – formentlig – kraftigste af sin slags.
En ny Soundboks skal naturligvis kunne spille højere end sin forgænger, og her leverer ’The New Soundboks’ til fulde. Soundboks 2 havde et output på 122 dB, men i den nye højttaler er det lykkedes at presse lydniveauet op på 126 dB. Umiddelbart lyder fire decibel måske ikke af meget, men den faktiske lydforskel er ret markant, og ifølge Soundboks selv svarer lydniveauet på den nye højttaler til en gennemsnitlig rockkoncert på første række. Eller kort sagt: Den nye Soundboks spiller rigtig, rigtig højt.
Når det kommer til selve lyden, leverer Soundboksen en markant og kraftig bas, som særligt kommer til sin ret, når man afspiller elektronisk musik, hiphop eller andre bastunge genrer. Bassen er dog ikke så voldsom, at den overdøver mellemtone og diskant, men man kan godt høre, at højttaleren er bygget til festmusik og ikke til følsom indie rock. Generelt leverer den nye Soundboks dog rigtig god lyd, uanset hvilken musik, du vælger at sætte på og måler sig fint med de fleste andre højttalere på markedet.
Én af de helt store nyheder i ’The New Soundboks’ er muligheden for at parre op til fem højttalere trådløst i den såkaldte TeamUP modeog dermed tage havefesten til et helt nyt niveau. Euroman har haft to højttalere til test, og allerede her er lyden markant større sammenlignet med en enkelt Soundboks, så man kan levende forestille sig, hvordan det må lyde med yderligere tre højttalere.
Parringen foregår let og smertefrit ved hjælp af en enkelt knap på hver højttaler (den ene indstilles på ’Host’, den anden på ’Join’), og den trådløse forbindelse mellem de to fungerer upåklageligt. Eneste minus er, at man fortsat skal skrue op på begge højttalere for at justere lyden, i stedet for at det blot er ’Host’-højttaleren, der bestemmer niveauet. Det virker en anelse besværligt, særligt hvis man har fem højttalere koblet sammen, men med to højttalere er det til at leve med.
Design er naturligvis altid en smagssag, men der er en unægtelig ’Brian-vibe’ over Soundboksen med det groft-maskede frontgitter og højttalerens meget kantede udseende. Den er Bluetooth-højttalernes svar på anlægget i bagagerummet af din fætters Toyota Corolla, men det er også tydeligt, at den ikke er lavet til at stå og pynte hjemme i din dagligstue. Den skal spille op til fest, og den skal kunne tåle at få tæsk – næsten bogstaveligt talt – og det sætter naturligvis nogle rammer for designet, men når alt kommer til alt, er den bare mere brutal, end den er flot.
Annonse
Prisen for ’The New Soundboks’ er 849 euro – eller cirka 6.700 danske kroner – hvilket er 300-400 kroner dyrere end forgængeren, men for den relativt beskedne prisforskel får du også en hel del mere højttaler for pengene. Generelt er en Soundboks dog en relativt stor investering sammenlignet med andre Bluetooth-højttalere, og derfor bør man gøre op med sig selv, om man har tænkt sig at arrangere større udendørsfester eller alternativt kan nøjes med en mindre og billigere højttaler.
Vil man derimod kunne spille musik i sin lejr på Roskilde Festival, er Soundboks stadig ikke til at komme udenom – særligt hvis man er en gruppe til at splejse om betalingen og ikke har tid til at bruge 14 dage på at bygge sin egen festivalhøjttaler. Med den nye og endnu kraftigere Soundboks kan man være helt sikker på at blive hørt blandt de hundredevis af andre anlæg, og dens hårdføre ydre gør, at man kan lade alle bekymringer for sin investering forsvinde i alkoholtågerne. God fest.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.