Sponsoreret indhold

Akvavit på cocktailkortet – sådan kan du også hapse din snaps

Det er måske lidt tidligt – eller sent – at begynde at hive snapsen frem. Ikke desto mindre er den begyndt at snige sig ind på diverse cocktailbarer rundt omkring i landet. Der bliver eksperimenteret med akvavittens anvendelse, og i artiklen herunder kan du finde lidt inspiration til, hvordan du gør de nordiske dråber til mere end bare en sidevogn.

Akvavit på cocktailkortet – sådan kan du også hapse din snaps
Offentliggjort

Sponsoreret af O.P Andersen

De fleste har i en tidlig alder set deres stive onkel blive sendt i seng før tid til familiens årlige julefrokost. Senere i livet har de selv samme måske endda prøvet en lignende tur.

Det er chancen i branchen, og når snapsen bliver serveret, er det klart, at det ofte ender sådan - for i mange mænds optik kan den kun nydes på to forskellige måder: Til kanten – eller med overfladespænding.

Men hvis du kigger ordentlig efter, næste du går i byen, kan du måske ane en flaske O.P. Andersen et sted på hylderne bag din bartender. Det kan forekomme, for der bliver eksperimenteret blandt danske cocktailspecialister.

Gin har fået en fætter

I en baggård midt i Aarhus står 25-årige Bastian Leander. Han er stifter og medejer af cocktailbaren ’Gedulgt’. Her er der fokus på det gode håndværk, og bartenderne gør en dyd ud af at eksperimentere og udfordre gæsternes smag.

”Akvavit har virkelig fået sig en opblomstring. Den er kompleks og har udfordrende nuancer, hvilket gør det super interessant at arbejde med i cocktails. Vores mål som bartendere er ikke at afskærme smagen af alkoholen i vores cocktails, men at bringe det bedste frem i den. Akvavit har generelt set en ret frisk og krydret profil, der nærmer sig det samme smagsskema som gin,” siger Bastian.

Find Bastians favoritcocktail med Akvavit længere nede i artiklen.

Til de modige

Det kan umiddelbart virke svært at overskue tanken om en Akvavit Sour og en Dark’n’Schnapsy - men ledsages nordens foretrukne spiritus med de rigtige ingredienser, kan man få en rigtig god oplevelse.

”For at forstå cocktails skal du forstå smag - og for at kunne forstå smag, må du forstå dine ingredienser og råvarer. Ginreferencen var vores springbræt til at anvende akvavitten i vores cocktails – med et mål om at gøre den læskende og forståelig. Vi vil gerne have den yngre generation med,” forklarer Bastian.

Hvis der endnu ikke er en udpræget lyst til at gamble 130 kroner på en Akvavit Sour på den lokale, så kan man forsøge sig med disse to opskrifter til et lille eksperiment i hjemmet:

Se, hvad vi ellers skriver om: Snaps

BASTIANS FAVORIT

GOOSEBERRY IN DISGUISE

4 cl O.P Anderson Aquavit 

3 cl hyben sirup (600g hyben - 3 kg hvidt sukker - 2 liter vand) 

2 cl stikkelsbærjuice (friske stikkelsbær i juicer) 

2 cl citronjuice 

  • Shake med isterninger 
  • Hældes i vinglas med isterninger. 
  • Top med Qcumber soda (H.J. Hansen)

GREEN LIGHT COLLINS

5 cl O.P. Anderson

3 cl skovsyre sirup

4 cl frisk lime-/citronjuice

1 skive lime eller citron

  • Hæld 50 ml O.P. Anderson i en shaker
  • tilsæt dernæst sirup og juice
  • Fyld shakeren med is, og shake i 10 sekunder

Hiv et glas frem, og fyld det med isterninger til kanten. Hæld derefter Green Light Collins i, og top med en skive surt efter eget valg. Læs mere om O.P Anderson akvavit her.

(Cocktail-credit: Mads Schack, Barchef Gedulgt) 

Velbekomme, og nyd dem med omtanke.