Fem stjerner: Denne restaurant imponerer med skarp tilberedning på grill

I slutningen af 2023 flyttede den etstjernede michelinrestaurant fra en graffitihærget baggård i Sturlasgade og genåbnede i juni på en eksklusiv adresse ved Kongens Have, hvor der stadig er fokus på det grønne og grill over åben ild.

Fem stjerner: Denne restaurant imponerer med skarp tilberedning på grill
Offentliggjort

Nick Curtin leger gerne med ilden. Helst åben ild og gerne i maden.

Det gjorde den amerikanskfødte kok første gang under sin tid som køkkenchef på restaurant Rosette i New York, og idéen med at lave mad over åbent ildsted tog Nick og hustruen Camilla Hansen med sig, da de for nogle år siden åbnede Alouette i en hemmelig baggård på Islands Brygge, hvor deres æstetisk smukke – og af underboen Københavns Møbelsnedkeri indrettede – restaurant gemte sig bag graffitimalede døre i en mildest talt hærget opgang.

Nu er Alouette flyttet. Ind i en lidt mere eksklusiv baggård på Kronprinsensgade i Revisorernes Hus, hvor den tidligere kantine er indrettet med stole og borde i mørk, bæredygtig eg designet af David Thulstrup, der også står bag Nomas seneste inkarnation.

I køkkenet på første sal har Curtin & co. fået indrettet en kæmpe indbygget trækulsgrill, der tillader flere forskellige stegetemperaturer samtidig, samt et opvarmet skærebræt, som holder på varmen.