Fire stjerner: Endelig en restaurant, der går mere op i a la carte end en stor menu

På den fornemme adresse, der tidligere husede Els, er en ny restaurant flyttet ind. Kortet er klassisk og leverer old school velsmag, der er præget af det nordiske og franske køkken.

Anmeldelse: Anton
Offentliggjort

Anton bor fint. Selveste H.C. Andersen er kommet her – han skrev endda et digt til indvielsen i 1853. Det samme er skagensmaleren P.S. Krøyer og grundlovsfaderen Orla Lehmann.

Alle var de gæster, dengang C.F. Grandjean indrettede sit eksklusive konditori her.

Siden dannede den fornemme adresse på kanten af Kongens Nytorv ud til Nyhavn ramme om restaurant Els i mere end hundrede år, men nu er Anton altså flyttet ind.

Han er lillebror til storesøstrene Pescatarian og Marv & Ben, og slægtskabet fremgår tydeligt både af tilbuddet om at toppe maden med polsk caviar fra Antonius eller trøffel fra importøren Dario. Samt af vinkortet, der er spækket med mange af de samme gode, altovervejende traditionelle navne som hos storesøstrene, selvom der også har sneget sig enkelte biodynamikere ind.