En klassisk fransk bistro, åben seks dage om ugen både frokost og aften, drevet af voksne mennesker med hjerte og faglig kunnen.
Velkommen til Atelier 33, startet af trioen Lasse Munkholm, Frederik Madsen og Kenny Liland, der har en fælles fortid på Restaurant Et og kan deres franske bistroklassikere både forfra og bagfra.
Havde den dog bare ligget her, dengang jeg for mange år siden boede blot 50 meter væk på M.P. Bruuns Gade. Atelier 33 har nemlig alt, hvad der skal til, for at blive et potentielt stamsted, og dertil en placering meget tæt på banegården, så det også er en oplagt mulighed for os på gennemtræk i Smilets By.
Annonse
Jeg lagde ud med østers – hele tre af slagsen med hver deres tilberedning. Til 138 kr. ikke ligefrem billigt, og Atelier 33 lægger sig da også ganske pænt i middellejet med forretter til 128-150 kr. og hovedretter fra 250 til 400 kr. De gode Gillardeau-østers kom i både en friteret, en gratineret (rockefeller)-version og med en bloody mary-vinaigrette med tomat og tabasco, der primært fik mig til at ønske, at jeg havde bestilt dem naturel, for det var svært at finde selve skaldyrssmagen.
Men det var jo min egen fejl – tilberedningerne fejlede intet.
Stegt kammusling spillede på sine iboende nøddenoter med henholdsvis brunet smør, hasselnødder og stegt blomkål, mens medspiseren kippede med tricoloren over en klassisk foie gras au torchon med chutney og salat. Jeg var mere optaget af mine stegte kalvebrisler, der kom med ultratynde skiver af selleri og ramsløg i en skummende sauce på kærnemælk – her var det lige før, at en nynordisk modernitet tittede frem bag de klassiske franske gobeliner.
Vi var tilbage i nostalgiens trygge favn med Beef Wellington, der helt efter bogen blev serveret med spinat, hvide asparges og en god portion svampe som et beskyttende lag mellem brøddejen og den røde oksemørbrad, der holder dejen tør og sprød.
Fra det store vinkort med langt overvejende franske vine (og en pæn del på glas) havde jeg fundet en Saint-Joseph 2021 (Caroline fra Louis Cheze), som også gik til solbærrene i bunden af min osteservering, der var et spøjst take på forne tiders friterede camembert – her var det en brie de Meaux, der lå smeltet inde i en ring af sprød briochedej og lidt honning og solbær i bunden.
Det var ikke tilfældigt, at Atelier 33 løb med Danske Madanmelderes pris for 'Årets bistro' – og man forstår, hvorfor trioen bag Atelier 33 nu på det modsatte hjørne af M.P. Bruuns Gade har åbnet mad- og vinbaren Bouchon med en noget mindre menu og et 18 sider langt vinkort med over 400 vine. Endnu et sted med stamstedspotentiale?
Annonse
Atelier 33
De kan deres franske bistroklassikere, og så ved de også, hvad god betjening er.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.