Seks stjerner: Her kan du få luksus til forbavsende rimelig pris
Gastros anmelder svævede ud fra denne restaurant på en sky. Prisniveauet trak op i det åbne køkken, som både bød på mere traditionelle serveringer og et par genialiteter.
Foto: PR
Du bevæger dig ind i en patriciervilla udhulet og fyldt ud med gastronomiske tiltag. Og hele huset summede, den aften Gastro, to mand stærk, lagde vejen forbi. To store selskaber i separate lokaler og omvendt få gæster til almindelig restaurantmenu gjorde os nervøse omkring afviklingen. Ville vi blive overset?
Nervøsiteten blev gjort til skamme. Menuen (1.900 kr. for mad, 1.300 kr. for vin) blev afviklet i toptempo, hele tiden med flow og rytmik, upåklageligt og professionelt velinformerende. I blød loungestol og øresmurt af moderniseret disco, præcis så det kunne høres, men ikke generede, indtog vi en sekstet af små starters.
Præcisionsarkitektur, sanselig balance mellem knas, creme, drøjhed, salt og … jeg ville have skrevet syre, men vi manglede faktisk pirrende syre et sted i forløbet. Tataren var bedst, dyb og drøj af krogmodnet okse lagt i fin dukkehustærte med pastinak og klog brug af nordisk urtegivende krydring med blomsterkarse.
Der blev demonstreret sirlighed og luftighed i purien, som er en nærmest hul puf af brød, med perfekt saltet krabbe og sødlig havsmag fra revet tørret kammusling på toppen. Den friterede britiske crumpet, en slags høj pandekage, havde vagtelæg på toppen og lokal trøffel, lidt for diskret i smagen, men fin storytelling. Overordnet afstemt mængde og først og fremmest demonstration af køkkenets finesse.