Fire stjerner: Her serverer de velsmagende trattoriamad, som dog kan blive lidt for rustik i forhold til prisen

Bag det italienske spisested, der åbnede i foråret, står bl.a. kok Jonathan Balsløw Sørensen. Her bliver der serveret toscansk mad, som han har lært at lave af sin reservebedstefar.

Fire stjerner: Her serverer de velsmagende trattoriamad, som dog kan blive lidt for rustik i forhold til prisen
Offentliggjort

Da Rolf Sørensen som bare 17-årig flyttede til Toscana for at blive professionel cykelrytter, kom han til at bo hos en af den lokale cykelklubs frivillige.

Hos Anna og Graziano lærte Rolf alt om Italien, og det nære forhold er fortsat til i dag, hvor 88-årige Graziano stadig er en slags reservefar for Rolf Sørensen.

Og dermed reservebedstefar for Rolfs søn, Jonathan Balsløw Sørensen, der er vokset op i Italien og har lært sig det toscanske køkken af Graziano – så godt, at han siden bl.a. har stået i køkkenet på Bæst og tre gange Italo (Disco, Thai og Caffé).

Nu har han sammen med en imponerende ejerkreds på hele 24 mennesker (deriblandt sin far) åbnet et klassisk trattoria med hjemlig hygge og rustik toscansk mad i Møllegade på Nørrebro, og det er selvfølgelig opkaldt efter gamle Graziano, som han også har fået lov at låne et par opskrifter af.