Selv kalder restauranten sin mad for nydansk/fransk gourmet, og vi kan hilse at sige, at det er gourmet til nærmest lavpris. Parret Louise og René Mammen står bag dette lille fine sted, som snart nærmer sig sit 10-årsjubilæum.
I år siger de selv, at de vil ”skrue op for kreativiteten og ned for priserne” og gøre retterne både sjovere og mere årstidspræget. Man kan nu sammensætte nøjagtig den menu, man har lyst til – alle retter koster 100 kr. Man kan blive mæt af 4-6 retter. Alle 6 retter kan man i øvrigt få som en menu, der kaldes Hele Pakken, hvor også vinmenu, champagne, kaffe og sødt er inkl. til 1.150 kr. Tirsdag og onsdag kører man med særmenu, der skifter fra gang til gang, 4 retter og 4 vine til 500 kr. René Mammen har en særlig interesse for vin, og Substans har da også et stort vinkort og byder på et udvalg af naturvine fra små topproducenter på glas, men har også et større vinkort med bl.a. franske topvine.
Substans har en lillebror på Åboulevarden 51 ved navn Pondus, en bistro, altså et endnu mere budgetvenligt spisested end Substans – fransk bistrostil med økologiske danske råvarer i fokus. Og så rummer Pondus en seriøs vinbar, hvor alle vine kan nydes glasvis, hvis man ønsker det frem for hele flasker.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.