Fem stjerner: Denne moderne bykro i København hæver sig langt op over byens øvrige luksusbistroer

Mikkel Maarbjerg er en af landets skarpeste smagere, så forventningerne var store til Vie, der er navnet på hans nye, moderne storbykro i Nordhavn.

Fem stjerner: Denne moderne bykro i København hæver sig langt op over byens øvrige luksusbistroer
Offentliggjort

Det er knap 20 år siden, at Mikkel Maarbjerg sidst stod bag komfuret i sin egen restaurant.

Dengang var det på Danmarks kun anden tostjernede restaurant, Ensemble, men siden har Maarbjerg mest erhvervet sig som konsulent, når der har skullet konceptueres og indrettes hoteller og restauranter både i ind- og ikke mindst det store udland.

Sideløbende har han sammen med sin mangeårige makker, Nikolaj Kirk, udviklet alt fra køkkenredskaber til økologisk babymad, når han da ikke har leget kogemand og kørt store private selskaber.

Men nu er han altså tilbage i den virkelige kokkeverden som en fjerdedel af ejerkredsen bag Restaurant Vie, der holder til i nybyggede og højloftede lokaler i Nordhavn tæt på metrostationen.