Sponsoreret indhold

Bon appetit: Her er fire franske spisesteder i Danmark

Det franske køkken trives i den grad i vores lille land for tiden.

Bon appetit: Her er fire franske spisesteder i Danmark
Offentliggjort

Sponsoreret af Brdr. Price Rosenborggade, Bistro Boheme, Salon, ONE TEN

Lidt mere af det hele

I familien Price har det været en fælles drøm igennem generationer at åbne et spisested. Og for Adam og James Price blev den drøm ikke mindre, efter de begyndte at kokkerere i bedste sendetid på Danmarks Radio, der fik mange danskere til at kontakte dem og spørge, hvor man kunne smage deres mad.

Med Brdr. Price Rosenborggade gik drømmen i opfyldelse. I det historiske lokale med højt til loftet i hjertet af København fik de endnu et sted, hvor de kunne udtrykke deres kærlighed og stærke holdninger til mad, som de er vokset op med. For Adam og James Price er det vigtigt, at maden har klar karakter, og det skinner også igennem på spisekortet, som er fyldt med deres egne livretter.

På besøg hos bistrokongen

Per Thøstesen har dedikeret størstedelen af sit vokse liv på at skabe velsmag på Bistro Boheme. Med rødder i det franske køkken har kokken, der stod under selveste Paul Bocuse, moderniseret bistromaden og flyttet den op på det højeste niveau. Det har gjort ved hjælp af de bedste råvarer, man kan opstøve, og en kompromisløs tilgang til tilberedning.

En tur forbi Esplanaden 8 er en rejse i Thøstesens gastronomiske univers. Der er højt til loftet i den smukke restaurant – og et dybt og nytænkende vinkort.

Desuden er Per Thøstesen også en ivrig kogebogsforfatter, og den 7. juni udkom han nye kogebog ’Glad Mad’, som er den første i en trilogi. Bogen kan købes via linket på Bistro Bohemes hjemmeside.

Fokus på det gode håndværk

Med rødder i det franske køkken kan man på Salon i Bredgade opleve klassisk håndværk som få andre steder.

Prøv fx signaturretterne og Instagram-hitsene ’Hvalen’ og ’Delfinen’, der er to forskellige størrelser af indbagt pighvar, hummer og butterdej, eller deres smukke paté en croûte.

Køkkenchef Julian Elkjær har altid fokus på at fusionere nøje udvalgte råvarer, med det gode håndværk og kærlighed til den gode smagsoplevelse.

Atsmosfæren er varm og indbydende og kærligheden til Bourgogne skinner igennem vinkortet. Det kyndige personale, ledt af Kasper Assens, vil guide dig igennem aftenen, om det blot er til en enkelt hovedret eller en helaftensoplevelse.

Fransk charme og nordisk sjæl

ONE TEN åbnede i sommeren 2023 og er på blot et år rangeret som Københavns bedst anmeldte franske restaurant på TripAdvisor, samt rangeret blandt Danmarks 100 bedste restauranter af Restaurantguru.

Med bred international erfaring og læretid fra Molskroen, MASH og Klassisk Bistro 65 i det Jyske, har ægteparret Sandra og Bjørn sammensat et fusionskøkken, hvor de gode råvarer, faglig stolthed og håndværk prioriteres højere end gastronomisk kosmetik. Her er de autentiske smage i centrum.

Menuerne er akkompagneret af et harmonerende vinunivers, der taler til det brede publikum. Tjenerne flamberer oksemørbraden ved bordet, tartaren røres frisk og ostebordet er en oplevelse i sig selv.

Placeret i en historisk og fredet bygning på Sankt Peders Stræde er ONE TEN et godt valg at invitere grupper, kæresten, venner, familie og kollegaer til en intim og autentisk gastronomisk oplevelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Restauranter