Christian Wellendorf: "Når jeg står til en konkurrence, har jeg altid rolige hænder"

Gastronomi på højeste niveau hører ikke kun til på hvide duge med dyre dråber i glasset. Det hører også til i en hal i Lyon med timere, dommere iført høje huer og verdens bedste kokke, der i et hæsblæsende tempo kæmper om at vinde Bocuse d’Or. Christian Wellendorf var blot 21 år, da han som commis (kokkeassistent, red.) vandt guld til Danmark ved det uofficielle verdensmesterskab for kokke side om side med Kenneth Toft-Hansen i 2019. Men hvordan ender man som konkurrencekok? Og hvad gør det ved selvopfattelsen at være verdens bedste til sit fag?

Christian Wellendorf: “Når jeg står til en konkurrence, har jeg altid rolige hænder. Selv når adrenalinen pumper'
Offentliggjort

Det tidligste barndomsminde jeg har, var da jeg var syv år og tog ud med min bedstefar og plukkede bær på vores hemmelige stier. Og så hjem til min mormor og lave marmelade af bærrene. Jeg kunne godt lide at lave fis med, at de der røde bær lignede blod. Den dag lavede vi også pandekager sammen. Jeg har stadig den lille pandekagepande, vi brugte.

Jeg tror på, at hvis man får nogle positive oplevelser med noget som barn, så er det med til at drage én i en bestemt retning. Det er det, der er sket for mig med mad. I folkeskolen sagde jeg på et tidspunkt, at jeg gerne ville være kok. Jeg blev spurgt, om jeg nu også var sikker på, at det var den vej, jeg gerne ville. ’Danmark har brug for nogle kloge hoveder,’ fik jeg at vide af min fysiklærer. Men jeg synes jo i den grad, at man bruger sit hoved som kok.