Det bedste Bornholm har at byde på: 5 fantastiske spisesteder

Bornholm er ikke kun attraktiv for sin fantastiske natur og smukke strande. Inden for de seneste år har man også forstået at fremelske en gastronomisk kultur, der gør, at der er masse af lokale varer af høj kvalitet, og at der hele tiden kommer nye restaurant-opleveler, så man som ikke behøves spises af med friture-fedt og andre forfærdelige turist-fælder.

Hvis man ikke ved bedre, så kunne man tro, at den næsten usandsynligt idylliske Christianhøjkroen i Almindingen på Bornholm blot er et kaffe og kage-sted med solid og ikke voldsomt ophidsende husmandskost. Gamle danske kroer er gastronomisk set sjældent noget at skrive hjem om. Men tag ikke fejl - Christianshøjkroen med Troels Madsen ved roret er guddommeligt.

Den fire retter store 'Skovfrokost' koster bare 205 kroner (355 kr. med vin) og er virkelig et godt køb. A la carte retterne står i 80 kroner stykket - man kan højst spise 2-3 af dem, men har lyst til det hele. Røget østersølaks med pocheret æg, torsk med gulerod og muslingesky.


Hardcore bornholmernostalgikere begræder bortgangen af Hotel Romantik i Allinge, men vi andre glæder os over det sindssygt lækre Hotel Nordlandet, der er kommet i stedet. Ikke mindst restauranten, der varetages af Kadeau-drengene, nærmere bestemt Pony, med Lars Lundø ved roret.

Sommer-Pony er en fantastisk oplevelse. Vidunderlig mad til menneskepriser, god vin, top betjening og ikke mindst fabelagtig udsigt. På Kadeau ser man den blide sydkyst af Bornholm, på Sommer-Pony den dramatiske, klippefyldte nordkyst.


Restaurant Molen på havnen i Nexø drives af Troels Madsen fra Christianshøjkroen inde midt på Bornholm, og ligesom Christianshøjkroen serverer Molen gennemført god mad til ufatteligt lave priser bl.a. en fireretters menu til omkring 200 kr. Det er noget af et fund.


Kadeau’s moderrestaurant er omgivet af havet og skoven og ligger i de yderste klitter på Bornholms sydkyst. Det bliver næsten ikke mere idyllisk. Selv deres køkkenhave er et besøg værd. Deres store menu, Bornholmerbank, som består af 8 retter plus snacks, kaffe og sødt, er fantastisk og bliver husket bedre end alt andet Bornholm er kendt for.

Kadeau-holdet har en stor forkærlighed for Bornholm, derfor udforsker de det regionale køkken, og formår at skabe en helt ny bornholmsk smag.


Frederik Bille Brahe står for køkkenet i år på Melsted Badehotel - ligesom han gjorde for et par sæsoner siden, og før han åbnede Atelier September i Gothersgade. Sidste år befandt han sig på Tisvilde Strandhotel, hvilket også var en stor succes.

Bille Brahes lidt asketiske stil passer godt til det gamle badehotel på Bornholm, som er bygget i stram funkisstil. Det er nok et tilfælde, men ikke desto mindre er det en perfekt kombination.
