Sponsoreret indhold

Det italienske køkken har det hele

Pizza, pasta, antipasti og alle vinene. Alle elsker det italienske køkken. Og med god grund. Med fokus på gode velsmagende råvarer har Italien gennem århundreder forført resten af verdens med sin madkunst. Både det raffinerede og det enkle.

Det italienske køkken har det hele
Offentliggjort

Og det er netop denne mangfoldighed, som gør det italienske køkken så spændende med sin store variation fra Piemonte i nord til Sicilien i syd.

Vi har samlet en række af Danmarks bedste italienske restauranter, som deler ud af mangfoldigheden og kærligheden til det italienske køkken.

I 10 år har køkkenchef og ejer Alfredo Franco drevet go-to-stedet Il Grappolo Blu for kendere, der vil have det ægte syditalienske køkken uden fordanskning af nogen art.

Køkkenchefens sepciale er den store tasting-menu, de 10 fantastiske antipasti, alt godt fra havet og altid friske trøfler i rå mængder.

Til den store sult er der hjemmelavede pastaretter, grillet fisk og skaldyr og den lækreste håndskåret okse tartar.

Konceptet er enkelt: Autenticitet hele vejen, de bedste råvarer, 80% økologi og et rendyrket italiensk hold - i køkkenet og på gulvet.

Alt laves i momentet. Sommelier Giuseppe Aliberti råder over Europas største samling af Brunello med små 250 etiketter i kælderen.

(NB! De napolitanske pizze serveres fra 1. nov kun i vores søster restaurant Osteria Alfredo, hvor vi også nu holder åbent om søndagen.)

Du finder Il Grappolo Blu på Vester Farimagsgade 37, tæt på Vesterport station.

Lige ved siden af Il Grappolo Blu på Vester Farimagsgade ligger Osteria Alfredo: En ægte italiensk familierestaurant, ejet og drevet af køkkenchef Alfredo Franco, hans hustru og deres 4 børn.

Restauranten er målrettet familier, der vil hygge uden at gå på kompromis med madens kvalitet.

Her får du autentisk italiensk mad lavet fra bunden, og ungerne må gerne lege. Alfredos pizzaiolo laver byens bedste napolitanske pizza, og kortet rummer derudover hjemmelavede pastaretter og steaks fra grillen.

Skal du en tur i Palads, Imperial Bio eller i Bremen Teater kan du nå en bio-menu før forestillingen, 2 rettet 200 kr, 3 retter 300 kr.

Den glutenfri napolitanske pizza er kåret som den bedste i Danmark ved VM i Parma 2019.

NYHED: Nu også åbent søndag.

Enomania har ligget for enden af Vesterbrogade på Frederiksberg, i godt 10 år. Restauranten kører med en 4-retters menu, hvor risotto og pasta altid er en del af menuen. Retterne kan også nydes enkeltvis og med eventuelt et godt glas vin, anbefalet fra sommelier.

Hvis man elsker vin, er Enomania det rette sted at besøge! Navnet er sammensat af to ord, som stammer fra oldgræsk: ENO: Vin og MANIA: Mani… Alt i alt en overdreven forkærlighed for vin!

Restauranten’ vinkort indeholder 1.500 forskellige vine fra forskellige lande og til enhver smag og pris. Altid en god idé at reservere bord.

I 2008 åbnede den første Gorm’s i Magstræde. I dag er der hele 14 i Danmark, og du kan finde den stemningsfulde pizzarestaurant i bl.a. Aarhus, Odense, Horsens og Roskilde.

Gorm’s laver pizza på den romerske måde med en lækker sprød bund, mens fyldet er klassisk italiensk med et nordisk twist. Her kan man både vælge en lækker pizza, som er kongeretten på Gorm’s, eller man kan tage den helt store tur og lade sig forkæle af konceptet, som restauranten kalder ”italienertæv”; deres bud på en italiensk familiemiddag.

Det kan helt klart anbefales at prøve det, hvis tiden er til det. Her bliver du taget gennem hele kortet og får serveret snacks, antipasti, pasta og selvfølgelig pizza. De stopper først, når du siger ”finito”.

Autentisk, italiensk stemning i AalborgLa Locanda dei Liberati er Aalborgs anmelderroste italienske restaurant, der byder på autentisk og ægte italiensk mad. Den romerske ejer, Carlo Liberati, har selv kokkehatten på, når komfuret er tændt.

La Locanda byder dig velkommen ind i en intim og hyggelig restaurant, der er placeret i en af Aalborgs ældste og bevaringsværdige bindingsværkshuse, Brix Gaard fra 1600-tallet. Menuen udskiftes efter sæsonens råvarer, så du altid får en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Før La Locanda kunne flytte ind i den gamle og kendte bygning, skulle denne renoveres. For at kunne opretholde den autentiske byggestil, blev der brugt italienske 1600-tals kvalitetsfliser og nøje udvalgt keramik i den kendte almuestil. Carlo Liberati hyrede også et hold italienske brolæggere til gårdspladsen for at lave det helt rigtige italienske mønster. Dermed har han med La Locanda dei Liberati skabt et ”Lille Italien” i hjertet af Aalborg.

På besøg hos Madklubbens italienske MammaMamma’s er Madklubbens nye stamsted for alle, der knuselsker italiensk mad.

Et besøg hos Mamma’s er lidt som at blive inviteret hjem til ens italienske bedstemor en søndag, hvor hele familien samles til middag. Her er skøn stemning og de bedste livretter fra Italien lavet med masser af kærlighed og passion. Mad som en italiensk mamma vil elske at forkæle sin familie med,” siger Anders Aagaard, stifter og ejer Madklubbens restauranter.

Priserne på Mamma’s ligger, ligesom på Madklubbens andre restauranter, på et leje, hvor alle kan være med. 3 retter koster 250 kr, og for 350 kr. får man Mamma’s Family Feast med antipasti, pasta, kød eller fisk og dessert. Hvis man er tørstig, kan man for 100 kroner nyde ad libitum bobler, rødvin og hvidvin, øl og sodavand.

Du finder Mamma’s i både Aarhus og København.

Lige overfor Kødbyen ligger den lille Italienske restaurant Public. Teamet bag Public, fra kokke til tjenere, er alle Italienere. Det kan både ses, smages og ikke mindst høres. Her serveres ærlig og traditionel italiensk mad i øjenhøjde, suppleret med et vinkort bestående udelukkende af Italienske vine i alle prisklasser.

Man kan komme hele Italien rundt med 7 dele-serveringer for 350 kr. eller nøjes med en smuttur til Italien med 4 serveringer for bare 299 kr.

Stedet har allerede høstet stor anerkendelse fra gæster og madanmeldere. Senest fra Berlingske, der lægger vægt på det gode pris-kvalitetsforhold samt det gode værtskab.