Bag en anonym facade på en brostensbelagt sidegade i Madrid ligger en ægte gastronomisk perle

Diego Guerrero er med sin restaurant DSTAgE på en mission om at gøre fine dining mere tilgængeligt og mindre opstyltet.

Bag en anonym facade på en brostensbelagt sidegade i Madrid ligger en ægte gastronomisk perle
Offentliggjort

Som han står der i passet iført blå tankpasserskjorte og slidt truckerkasket, lange bakkenbarter og et fyldigt, gråsprængt overskæg, ligner baskiskfødte Diego Guerrero mere en rockmusiker end en feteret mesterkok.

Men mesterkok er han, 48-årige Guerrero.

I 10 år ledede han køkkenet på El Club Allard i Madrid, som han førte til to michelinstjerner, inden han forlod den for at hellige sig sit eget projekt og en mission om at gøre fine dining mere tilgængeligt og mindre opstyltet. Det blev til restauranten DSTAgE (et akronym for ’Days to Smell, Taste, Amaze, Grow & Enjoy’).

Restauranten, som gemmer sig bag en anonym facade på en brostensbelagt sidegade i Madrids homokvarter Chueca, åbnede i 2014, og tre år senere sad den sikkert på to michelinstjerner og en plads blandt hovedstadens og Spaniens førende. Vi er altså ude i den helt fine spisning her, men der er ikke desto mindre noget rocket over DSTAgE: De højloftede lokaler rummede tidligere et værksted, og de nøgne træborde, rå murstensvægge og det gamle, rustne spil i loftet skaber forbindelse til fortiden med værktøj og spildolie på gulvet.