4 pers.
6 stykker Schulstad Signaturbrød Fanø rugbrød skåret til trekanter
olie til stegning
20 g smør
1 tsk salt
2 grene rosmarin
4 kartofler
1 løg
2 æbler
et lille glas kapers
50g mayonnaise
1 lille græskar
100g svampeblanding her karljohan, brune champignon og shiitake svampe
Ovnen tændes på 180 grader varmluft
Skær æblestykker og bland med mayonnaise og kapers i en lille skål.
Skær 6 skiver rugbrød skråt, således at der bliver 12 trekantede brød. Pensl med olie og hakket rosmarin og bag i ovnen ca. 20 min.
Rens og vask kartofler, græskar og svampe.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 8 min. hvorefter kartoflerne køler af.
Mens kartoflerne koger, skæres ca. 1/4 af græskarret i 6 skiver på ca. 0,5 cm. Skiverne pensles med olie og saltes let, inden de bages i ovnen i ca. 12 min. Hold øje med skiverne - de skal være brune og bløde, men ikke sorte.
Svampene skæres eller rives og kommer på en varm tør pande. Når svampene begynder at blive bløde, tilføjes 10 g smør og steges videre ved middelhøj varme til gyldne.
Svampene tages af og anrettes på 4 af de trekantede brødstykker oven på den rørte mayonnaise.
Skær kartofler i små stykker og løg i skiver, og kartoflerne brases sammen med løg på en middelvarm pande i smør og olie. Når løg og kartofler har fået farve, tages de af og anrettes på 4 stykker mayonnaise, smurt rugbrød.
På 4 stykker mayonnaise smurt rugbrød anrettes ligeledes med 2 græskarstykker per brød samt rosmarin og æblestykker.
Svampene anrettes på de sidste 4 stykker rugbrød smurt med mayonnaise
Hver tallerken består således af tre stykker rugbrød med græskar, kartofler og svampe.