Sponsoreret indhold

Et strejf af traditioner: Klassiske julesmage i nye klæder

Julen er hjerternes fest… men også lidt mavernes. Så hvorfor ikke nytænke klassikerne og gå innovativt til værks? Her giver vi vores bedste bud på opskrifter til dig, der drømmer om at skabe et moderne julemåltid med en skarp appel til julens mange traditioner.

Et strejf af traditioner: Klassiske julesmage i nye klæder
Offentliggjort

Sponsoreret af Schulstad

Billede-1.jpg

Selvom julen ofte hyldes for at være hjerternes fest, er det alligevel ofte maden, der løber med opmærksomhed og ære. Men hvor julemiddagen består som en hellig gral, der ikke må ændres en my på, så indbyder julefrokosterne til kreative kulinariske udfoldelser, hvor de traditionelle julesmage og retter bliver fortolket på ny. Én ting er dog sikkert: Uanset hvor kreativt du går til værks i køkkenet, kommer du ikke uden om, at der skal brød på bordet.

Forsød julen med nye smagsoplevelser

Billede-2.jpg

Når julen banker på døren, kan du med fordel forkæle dine nærmeste med lækre, ekstravagante smagsoplevelser i hyggelige og jordnære rammer. Udsmyk julebordet med et moderne udtryk, og brug gerne friske ingredienser og æstetiske anretninger til at løfte bordets udtryk.

I samarbejde med Schulstad giver vi dig en opskrift på Rugbrødstapas med svampe, græskar og kartofler. Byd dine gæster på delikate rugbrødstapas med hjemmerørt mayo med kapers, æble og rosmarin på en bund af et saftigt og smagsrigt kvalitetsrugbrød fra Schulstad, der er kernen i enhver god julefrokost.

Ved at kræse ekstra om både ingredienser og anretning løfter du med ganske få greb julebordet til en elegant oplevelse med et nutidigt udtryk, som man har lyst til at dykke ned i og smage på.

Rugbrødstapas med svampe, græskar og kartofler

4 pers.

6 stykker Schulstad Signaturbrød Fanø rugbrød skåret til trekanter

olie til stegning

20 g smør

1 tsk salt 

2 grene rosmarin

4 kartofler

1 løg

2 æbler

et lille glas kapers

50g mayonnaise

1 lille græskar

100g svampeblanding her karljohan, brune champignon og shiitake svampe

Ovnen tændes på 180 grader varmluft

Skær æblestykker og bland med mayonnaise og kapers i en lille skål.

Skær 6 skiver rugbrød skråt, således at der bliver 12 trekantede brød. Pensl med olie og hakket rosmarin og bag i ovnen ca. 20 min.

Rens og vask kartofler, græskar og svampe.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 8 min. hvorefter kartoflerne køler af.  

Mens kartoflerne koger, skæres ca. 1/4 af græskarret i 6 skiver på ca. 0,5 cm. Skiverne pensles med olie og saltes let, inden de bages i ovnen i ca. 12 min. Hold øje med skiverne - de skal være brune og bløde, men ikke sorte.

Svampene skæres eller rives og kommer på en varm tør pande. Når svampene begynder at blive bløde, tilføjes 10 g smør og steges videre ved middelhøj varme til gyldne.

Svampene tages af og anrettes på 4 af de trekantede brødstykker oven på den rørte mayonnaise.

Skær kartofler i små stykker og løg i skiver, og kartoflerne brases sammen med løg på en middelvarm pande i smør og olie. Når løg og kartofler har fået farve, tages de af og anrettes på 4 stykker mayonnaise, smurt rugbrød.

På 4 stykker mayonnaise smurt rugbrød anrettes ligeledes med 2 græskarstykker per brød samt rosmarin og æblestykker.

Svampene anrettes på de sidste 4 stykker rugbrød smurt med mayonnaise

Hver tallerken består således af tre stykker rugbrød med græskar, kartofler og svampe.

Schulstad Signaturbrød til der, hvor du kræser lidt ekstra

Produktbillede_faktaboks.jpg

Uanset om du er traditionsbunden eller udfordrer de klassiske julefrokostretter, er et lækkert rugbrød til sild, laks og lun leverpostej helt uundværligt. Schulstad har siden 1880 været fast inventar rundt om de danske frokostborde - både i hverdagen og til særlige lejligheder. I samarbejde med Restaurant Fajancen i Sønderho på Fanø har Schulstad skabt et kernerigt og smagfuldt kvalitetsrugbrød bagt med dansk rugmel og et strejf af sort peber og havtorn, som er et oplagt valg til ethvert julebord, hvor der gøres lidt ekstra ud af det.

Find Schulstad Signaturbrød Fanø Brød i dit lokale supermarked.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Julemad