Forfatteren Thomas Baggers stamsted ligger i Aarhus: "Så snart man træder indenfor, omsluttes man af liflige dufte fra køkkenet”
Den Aarhus-baserede forfatter Thomas Bagger har et særligt sted i byens chamerende bydel Latinerkvarteret, som han ynder at besøge, når arbejdsdagen er slut og besøgets formål er hygge og nærvær.
Foto: PR
Efter jeg har rundet de 40 år, er det blevet vigtigt for mig, at en café er et rart sted at opholde sig. At der er god plads, og at man ikke skal gnubbe skuldre med sidebordet. Det er der på Café Drudenfuss, som ligger i Latinerkvarteret i Aarhus på hjørnet af Studsgade og Graven.
Stedet er omkring 25 år gammelt, og det lå her før den store cafébølge skyllede ind over Aarhus. Atmosfæren på Drudenfuss er præget af adskillige generationskift, der ligesom rynker i huden, giver dybde og karakter.
De har et enkelt menukort og laver klassiske cocktails, som de mestrer til fulde. Det kan lyde en smule kedeligt. Men omkring et solidt fundament af stamretter, såsom den klassiske caféburger, gourmethotdogs og croque madame, søger køkkenet også efter kulinarisk fornyelse med sæsonbetonede retter.
Jeg vil anbefale, at man prøver deres coq au vin. Rødvinen er kogt godt ind, og så bruger de nogle store, økologiske hanestykker, som er dejligt møre. Den serveres med ristede kartofler i stedet for den typiske kartoffelmos, hvilket fungerer ret godt.