En perlerække af landets bedste kokke var samlet for at hylde det franske køkken. Her er, hvad de serverede

Per Thøstesen åbnede Bistro Boheme tilbage i 2007, men i marts holdt han for første gang restauranten lørdagslukket og inviterede til kokketræf i den franske bistros tegn.

En perlerække af landets bedste kokke var samlet for at hylde det franske køkken. Her er, hvad de serverede
Offentliggjort

”Jeg har sagt til dem, at jeg ikke vil se caviar, skum eller tuiles på menuen. I aften skal vi hylde håndværket og hygge.”

Sådan lød det fra Per Thøstesen, da han den første weekend i marts bød velkommen til en aften i den franske bistros tegn i sin restaurant.

Nærmest på 30-årsdagen for åbningen af Paul Bocuses Brasserie Le Nord i Lyon, hvor Per Thøstesen dengang selv var køkkenchef, har han dækket Bistro Boheme op med ternede duge og inviteret en række kolleger med fransk – enten i passet eller i ascendanten – til at lave en hyldest til den franske bistro. Eller moderskibet, som Thøstesen inden middagen kaldte det over for Gastros udsendte, mens der blev sunget Edith Piaf fra den lille interimistiske scene, og gæsterne, der bl.a. inkluderede det franske ambassadørpar, tog plads.

”Når jeg selv er i Paris, trækker de gode bistroer næsten mere end de trestjernede. Jeg elsker stemningen af virvar og kontrolleret kaos. Og jeg håber fa’me ikke, at der er nogen af drengene, der i aften stiller med skilt olie med kærnemælk og dild,” lød det med et grin fra Thøstesen.