Har du en weekendtur til Lissabon i sigte? Sådan spiser du dig bedst gennem Portugals madmekka

Lissabon er blevet et absolut must for madelskere. Tradition, autenticitet og innovation er nogle af de ord, der kendetegner metropolen, som kombinerer Portugals rige madtraditioner med landets kolonihistorie. Her guider vi dig på vej gennem de brostensbelagte gader. Og en ting er sikker: Du kommer ikke til at gå sulten hjem.

Har du en weekendtur til Lissabon i sigte? Sådan spiser du dig bedst gennem Portugals madmekka
Offentliggjort

Lissabon er meget mere end sardiner, bacalhau og Pastéis de Nata. Bag turistbilledet ligger en yderst spændende og innovativ madmetropol med både nye og etablerede stjernekokke. Her kombineres landets rige madtraditioner med dets kolonihistorie – en historie, man ikke kan fornægte, og som samtidig har påvirket det portugisiske køkken og de restauranter, du finder i byen i dag.

Lissabon har i de senere år gennemgået en spændende kulinarisk udvikling, hvor du finder alt fra traditionelle tascaer til moderne, national og international cuisine i byen – oftest til yderst rimelige priser. Hovedstaden står i spidsen, når det kommer til at gentænke portugisisk madkultur med lige dele traditionelle ingredienser, nye teknikker og opfindsomhed.

Portugiserne har tradition for at spise godt med kød og fjerkræ og er den andenstørste forbruger af fisk i EU med over 60 kilo per indbygger årligt. Udover adgang til sprællende friske fisk fra den lange kystlinje har landet også flere jordtyper, klimatiske forhold og regioner med hver deres repertoire. Lissabon ligger lunt i smørhullet mellem Atlanterhavet og regionen Alentejo, også kaldet Portugals spisekammer, med et væld af råvarer i høj kvalitet som ost, olivenolie, kød, grøntsager og frugt. Flere mener endda, at Portugal har verdens bedste fisk og skaldyr. Og må vi ikke glemme vinen, som excellerer langt udover portvin og madeira.

Historier fra verdenskøkkenet