Du tager ikke til Andalusiens tapashovedstad uden at spise tapas. Men du har også brug for is, appelsinvin og Cruzcampo fra fad. Vi guider dig til gode spiseoplevelser i Sevilla.
Tapas menes at stamme fra Andalusien, og Sevilla beskrives ofte som Andalusiens tapashovedstad. Der skulle angiveligt være flere tusinde tapasbarer i byen, så for at gøre det let for dig, har vi kogt udvalget ned til tre steder:
Carlos Baena
Annonse
Carlos Baena ligger lidt gemt væk på en sidegade og er også en restaurant for de lokale. De har den skønneste tagterasse, der er helt grøn og frodig med planter og buske. Man serverer klassiske tapasretter, nyfanget fisk fra markedet og kød i den højeste kvalitet. Læg ud med at spise den kolde tomatsuppe Salmorejo de córdoba.
Taberna Álvaro Peregi ligger tæt på katedralen i Sevilla. Foto: Getty Images
Taberna Álvaro Peregil
En utrolig lille og autentisk bar beliggende i Sevillas centrum, der rummer næsten 120 års historie. Oprindeligt en vinbutik fra 1904, og man har blandt andet bevaret mahogni-baren fra dengang. Taberna Álvaro Peregil er særlig kendte for deres vino de naranja, der er hvidvin tilsat appelsinskal, og som de var med til at udbrede kendskabet til. De tilbyder et lille, men godt udvalg af tapasretter og de små sandwich, montaditos.
Stedet er så old school, at det hverken har en hjemmeside eller Instagram-profil, så du må nøjes med en adresse:
Calle Mateos Gago 20
Foto: El Rinconcillo
El Rinconcillo
Alderspræsidenten i Sevilla er dog ikke Taberna Álvaro Peregil, men derimod baren El Rinconcillo, der betyder 'det lille hjørne' på spansk og stammer helt tilbage til 1670.
Det er svært ikke at falde for den gamle stil og indretning. De høje træreoler med udskæringer og falmende hvid maling er proppet med sherry, gin og vin, der er bjælker i loftet og kakler på væggene. Start med lidt rosévin, et par croquetas og nogle friturestegte små fisk. Husk også at bestille kold Cruzcampo fra fad.
Der kan blive varmt i Sevilla. Sådan helt ustyrligt varmt og over 40 grader i sommermånederne. Når du besøger Spaniens ’stegepande’, som den charmerende, smukke og gamle by bliver kaldt, har du brug for noget, der nedkøler, og der er desværre ikke noget vand at hoppe i. Du trænger til en god is, og her skuffer Sevilla bestemt ikke.
I den hippe bydel Alameda, der især tiltrækker studerende og kreative mennesker på grund af dens natteliv og kunstudstillinger, finder du Freskura.
Isbutikken blev åbnet i sommeren 2007 af en gruppe italienske venner, og derfor er det også gelato, man putter i vaflerne og bægerne. De er gode til pistacie og chokolade, men er du på jagt efter noget læskende, laver de også ispinde med citron, jordbær og appelsin.
Hos Olmo er alle is hjemmelavede og kun baseret på naturlige ingredienser. Den rene vare kan i den grad smages. Isene er friske og koncentrerede. Prøv deres jordbær, passionsfrugt eller appelsin med ingefær og kanel. Det er også muligt at få veganske varianter.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.