Her skal du spise på Vesterbro

Vesterbro flyder nærmest over i spartansk indrettede spisesteder, med spartansk indrettede menukort og naturvin flydende ud af vandhanerne. Og gudskelov for det, men det kan være svært at navigere i den uendeligt ekspanderende mængde af gode madsteder, der findes i den tidligere så grove bydel. Her er vores udvalg af steder, vi synes, du skal prøve.

Her skal du spise på Vesterbro
Offentliggjort

En gåtur langs Sønder Boulevard, og det svimler for dine øjne med håndskrevne skilte, der lover Pet Nat, fem retter for 300 kroner og simple men overordentligt gode menuer, der aldrig rigtig er til at regne med, fordi de følger årstidens- og kokkens ustadige humør.

Der er nok at dykke ned i af gastronomiske eskapader på Vesterbro. Lige rigeligt vil de sure mene. Men, more is more. Og hvis det ikke er en gave at kunne snuble over enhver tilfældig brosten i kvarteret og med overvejende sandsynlighed vælte ind i en restaurant, der har pulpo på menuen eller en gammel noma-kok bag gryderne, så ved vi ikke, hvad I sætter pris på her i tilværelsen.

Vesterbro er muligvis det bedste område i København at gå på opdagelse med tom mave. Der er så mange fantastiske restauranter, at denne her liste alle dage vil være utilstrækkelig. Men vi har forsøgt at skære lidt til, skære lidt ned og servere vores bud på gode og forskellige steder, du skal prøve.

Her skal du spise på Vesterbro:

Italo Disco

Hvis man kunne få michelinstjerner for stemning, ville Italo Disco ligge lunt i svinget til en omgang sildesalat på skuldrene. Der er stopproppet på den lille italienske på Oehlenschlægersgade, der ikke kun serverer nogle helvedes gode deleretter, men også lige præcis den slags hygge, man hele tiden orker. De har kun en enkelt menu at vælge imellem, og om søndagen kan du købe en pasta og et glas vin for 185 kroner. Få din røv derned, og se den vende tilbage resten af dit liv.

Hija de Sanchez

Du kommer ikke uden om en tur på Hija de Sanchez, hvis du er på æderunde på Vesterbro. Og hvorfor skulle du dog også snyde dig selv for noget af det bedste street-food (ja, undskyld), man kan opdrive i vores flade kongerige. Det er de små tacos, der spiller førsteviolin i den lille biks i Kødbyen. Tidligere dessertmogul på Noma, Rosio Sanchez, står bag stedet, og du kommer nok ikke meget nærmere et ægte autentisk taqueria på denne side af Atlanten.

SURT

Okay, det er meget muligt, at SURT ligger i Carlsberg Byen og ikke på Vesterbro. Men det er vi ligeglade med. Det er byens bedste pizza. Punktum. Læs bare her, hvorfor. Giuseppe, der leder holdet bag den håndbyggede stenovn, har taget alle sine tricks med fra Sicilien, og selvom pizzaerne er meget simple, er smagen det på ingen måde. Det er noget med dejen, ilden, tomaten, de andre ingredienser, vi ved det ikke. Det er magi.

Pho Hanoi

Glem alt om god udsigt og frisk luft, hvis du skal sidde udenfor hos Pho Hanoi, der ligger lige under Mælkebuen på vej fra Vesterport til Hovedbanen. Men du kan til gengæld se frem til en ordentlig skål dampende autentisk vietnamesisk glæde. Stedet slår sig, som man nok kan gætte, op på den klassiske suppe, Pho, og giver dig ikke bare meget for pengene, men også enormt meget velsmag for pengene. Det er skønt, det er afslappet, og genialt hvis I er mange.

Bar La Una

Endnu en italiener på listen og endnu en på Oehlenschlægersgade, der åbenbart er et hot-spot for små hyggelige trattoriaer. Der er fuld fart på Rom-stemning, små gedigne retter, god sjasket vin og et menukort, der hele tiden ændrer sig og skal findes frem på deres Instagram-konto, hvis man gerne vil være forberedt på dagens livretter. Der er ikke så meget at rafle om og ikke så meget andet at sige end, at det ikke bliver meget bedre på den italienske front.

Jah Izakaya

En festlig blanding af japansk bar-mad, sake og øl. En izakaya er det japanske svar på en gastro-pub, hvor drikkevarerne er lige så meget i højsædet som den gode, gedigne mad. På Jah Izakaya lægges der i ovnen til ægte god stemning, og stedet er med lynets hast blevet en klassiker på Vesterbro. Hvis du tror, at japansk mad kun er sushi, så sving forbi her med dine lige så uvidende venner og lær noget nyt.

Købyens Fiskebar

Lige dele fisk og bar med et skvæt Kødbyen oveni – det giver lidt af en cocktail. Der er altid liv og leben i restaurantens rå lokaler, så der er rig mulighed for at hive hele det højlydte slæng afsted til en god aften. Udenfor er der ligeledes skruet helt op for hyggen, hvor aftenerne tit kan blive meget lange, før festen slutter. Maden er naturligvis fra havet, og er noget af den bedste slags, man kan opdrive i storbyen.

Restaurant Tokyo

Skandinaviens ældste japanske restaurant, hvis man skal tro rygterne. Den har ligget på samme brogede hjørne af Vesterbrogade siden 1964, og det er i sig selv et kvalitetsstempel, må man konstatere. De holder den helt ægte med tatami-måtter på gulvet, hvor man sidder og spiser, alskens autentiske retter, der ikke hedder California roll eller ramen, og så er der generelt bare langt til instagram-venlige retter og hype-toge.

Je t’aime

Vi tillader os at påstå, at Je t’aime er lidt af en skjult perle på Vesterbro. Den eneste begrundelse værende, at vi ikke selv har kendt til den ret længe. Men ikke desto mindre er det en skøn, usnobbet, fransk bistro, der har alle de retter, du gerne vil spise. Der er moules, steak frites og en créme brûlée til kun 35 kroner på dessertkortet. Den ligger oppe omkring det skøre cykelhelvede ved Dybbølsbro og Yrsa Plads, og det er meget dejligt en gang imellem at komme lidt væk fra de smarte i Kødbyen og Sønder Boulevard.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Guide til København, Restauranter i København og Restauranter