Hvem laver markedets bedste færdigret? Vi har testet alt fra lasagne til butter chicken
Udvalget af færdigretter er enormt og stadigt stigende, flere og flere har lyst eller behov for at spare tid i køkkenet. Spørgsmålet er blot, om man i sidste ende ikke bare kommer til at spare på tiden, men også på smagen.
Foto: Mikkel Jul Hvilshøj
Hvor tit køber jeg selv en færdigret? Det gør jeg aldrig. Og det skyldes først og fremmest, at jeg, uanset hvor tidspresset eller ugidelig jeg måtte føle mig, altid lige kan lave en hurtig ret på den samme tid, det tager at sætte en færdigret til opvarmning. Skal det virkelig gå hurtigt i mit køkken, og skal det være varm mad, så laver jeg typisk en fuldstændig enkel pastaret.
En anden grund til, at jeg ikke køber færdigretter, er prisen, som måske ikke nødvendigvis er voldsom høj, men jeg kan alligevel ikke lade være med at regne på, hvor meget billigere det typisk ville være at lave retten selv.
Og så er der endelig smagen. Hvis det drejer sig om retter, jeg under normale omstændigheder ikke er bleg for selv at lave, lasagne eksempelvis, så har jeg uendeligt svært ved at forlige mig med andres versioner.
Men derfor kan der stadig være mange gode grunde til den hurtige løsning, og er man for eksempel alene i husstanden, kan det være fristende med den færdigkøbte fremfor selv at skulle i køkkenet og ende med en kæmpe portion af noget, man kun har lyst til lige netop på dagen.