”Da jeg sagde til Bo Bech, at jeg ville være køkkenchef på d’Angleterre, stoppede han op midt på Amarminoen og sagde: 'Det er genialt'”

”Da jeg sagde til Bo Bech, at jeg ville være køkkenchef på d’Angleterre, stoppede han op midt på Amarminoen og sagde: 'Det er genialt'”

Hotel d’Angleterre fik i 2021 ny køkkenchef med landets måske længste kokke-CV. Jakob de Neergaard startede sin kokkekarriere med persillesovs og 1000 frikadeller om dagen og holder nu fanen højt i et af de fineste køkkener, vi har herhjemme. Vi har talt med ham om, hvor man skal spise i København og i udlandet, hvilket udstyr han ikke kan leve uden, og hvordan man i virkeligheden skal lave spaghetti bolognese.

Offentliggjort

Hvad er din livret, hvis man må have sådan en som kok?

”Det er det mest vanvittige spørgsmål. Men måske det skulle være noget så smukt som en helstegt kylling. Med nye kartofler, brun sovs og agurkesalat eller rabarberkompot.

Jeg har noget med at spise med fingrene. Det er noget af det smukkeste, man kan gøre. Man gør det i hele verden. Kniv og gaffel er fint, men hvis jeg kan få lov at sidde og pille kødet af skroget med fingrene, er jeg lykkelig.”

Hvad kan du ikke spise?