Køkkenchef Anika Madsen: ”Du er nødt til at være frembrusende for at blive bemærket som kvinde i branchen”

Som helt ung landede Anika Madsen sit første job som køkkenchef i toppen af den danske restaurantscene. Siden er det gået over stok og sten i et rasende tempo, og der er både ild i hendes kokkekarriere og i hendes hjemmekøkken.

Offentliggjort

Jeg blev spurgt af Kadeau-drengene i en alder af 24, om jeg ikke ville være køkkenchef på deres søster-restaurant, Roxie. Jeg var ved at vælte bagover. Og jeg var fuldstændig solgt, da jeg så stedet inde på Herman K-hotellet lige over for Magasin. Vi var to om at løbe stedet i gang, og fordi jeg havde så meget krudt i røven, blev det mig, der skulle være frontkvinde og køkkenchef.

Vi var et meget ungt hold. Stemningen var som regel, at vi tog ud og drak efter service, og der blev også lavet køkkenbordstatoveringer i ny og næ. Det var totalt rock’n’roll, og vi havde ingen lukkedage på restauranten.