Opskrift: Sådan laver Anika Madsen glaserede kamben, kålsalat med Nam Jim og kogte jasminris

Glaserede kamben og en kålsalat med spicy Nam Jim-dressing er perfekt til sommerens grillfester. Men husk brandslukkeren – til din mund.

Opskrift: Sådan laver Anika Madsen glaserede kamben, kålsalat med Nam Jim og kogte jasminris
Offentliggjort

"Jeg laver denne ret, når jeg inviterer gode venner hjem på middag. Retten hælder mod det nordlige thai-køkken omkring Bangkok. Jeg er blevet vildt god til at sammensætte smagene i det køkken. Jeg forstår smagskombinationerne, og jeg forstår, at det skal være stærkt og voldsomt. Nogle gange føler jeg mig som en thai uden at være det.

Min kærlighed til thai-mad startede især, da jeg var køkkenchef på Roxie, hvor min kollega Anne, der er fra Thailand, lavede helt hjernedødt stærke thai-retter til personalemad på restauranten. Jeg kan slet ikke styre det – jeg elsker chili. Et lille tip til, når du er på thai-restaurant, er, at du skal læse menuen bagfra. De autentiske retter ligger bagerst," siger Anika Madsen, der er køkkenchef på Fasangården i Frederiksberg Have.

Læs hele vores interview med hende her.

Anika opskrift 1.jpg
Det er aldrig en dårlig idé at snacke, mens resten af kambenene griller færdig.

Opskrift: Glaserede kamben, kålsalat med Nam Jim og kogte jasminris

Til 4 personer

Glaserede kamben

  • 1 kg kamben eller spoleben fra øko gris
  • 200 ml østerssauce
  • 1 fed hvidløg

Soya glace

  • 12 stk. hele peberkorn
  • 15 korianderrødder
  • 20 fed hvidløg
  • 190 ml lys soya
  • 125 ml mørk soya
  • 190 g sukker

Sådan gør du

1. Marinér benene natten over i køleskabet i østerssauce og et knust fed hvidløg.

2. Hak korianderrødderne og hvidløget, og blend det i en morter med hele peberkorn til en tyk pasta.

3. Kog soya og sukker op på blusset, tilføj hvidløgspastaen, og reducér til halvdelen.

4. Pensl benene med soyaglacen, og grill på en meget varm grill, mens der løbende pensles. Det tager cirka 10-15 minutter på en meget varm grill.

Tip: Lav en stor portion soya glace i ny og næ, og gem den på frost.

Opskrift 1.jpg
Japansk kokoskul og en yakitori-grill er et hårdt hold, når det kommer til havegrill.
Opskrift 2.jpg
Kamben eller spoleben, så længe det er friland og økologisk.

Kålsalat med Nam Jim

Nam Jim:

  • 4 korianderrødder
  • 4 rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g palmesukker
  • 50 ml fiskesauce
  • Saften fra to lime
  • Spidskål
  • Gulerødder
  • Koriander
  • Mynte
  • Thai basilikum

Sådan gør du

1. Hak korianderrødder, chili og hvidløg groft, og kom dem i en morter.

2. Mos det til en grov pasta. Kom revet palmesukker, saften fra lime samt fiskesauce i, og vend det til en ensartet masse.

3. Skær grøntsagerne op, og vend Nam Jim i salaten til sidst.

Servér kogte jasminris til retten.

Opskrift 3.jpg
Opskrift 4.jpg

Specielt udstyr:

  • Grill/yakitori-grill eller friture
  • Morter
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Gastronomi og Mad

Drik Anika Madsens version af Sidecar til

Opskrift drink.jpg

”Min anbefaling er, at man tager en drink til denne ret. Drinks går perfekt sammen med asiatisk mad, og i denne her omgang synes jeg, at min version af en Sidecar er oplagt. Den er lavet på kombucha.”

Ingredienser

  • 0,5 dl Xanté pærelikør
  • 0,5 dl Boodles Gin
  • 0,5 dl Læsk Ingefær/hyldeblomst kombucha
  • 0,2 dl citronsaft + citronskal til pynt
  • Nogle dråber Angostura-bitter
  • Isterninger
  • Lowballglas