Tre stjerner til københavnsk pastarestaurant: ”Flere retter faldt igennem, fordi de manglede dybde eller bare salt”

Masseria er Kødbyens nye pastabar, hvor du udover pasta i smuk nordisk-italiensk fortolkning også kan få lækre cocktails, antipasti og lidt til den søde tand. Men konkurrencen på den gode pasta er hård i København.

Tre stjerner til københavnsk pastarestaurant: ”Flere retter faldt igennem, fordi de manglede dybde eller bare salt”
Offentliggjort

Nicola Fanetti og Ursula Waltemath, makkerparret bag restaurant Brace, har sammen med Sovino Brands åbnet pastabaren Masseria på Flæsketorvet i Kødbyen. De hvide Kødby-klinker havde fået selskab af varme røde møbler, store lerfade, planter og levende lys, så lokalet fremstod indbydende og hyggeligt.

Bag en glasrude hang spaghetti til tørre, og smuk siciliansk keramik prydede væggen rundt om køkkenet. Vi lagde ud med en cocktail på gin, maraschino, strega-likør og bergamotte, som var spot-on og valgte så tre antipasti og tre pastaretter fra kortet til deling.

Masseria_PR_06.jpg

Den første antipasto, aubergine parmigiana, bestod af tynde aubergineskiver med grillet parmesan på toppen og en tomatsauce i bunden, men tomatsaucen var fad i smagen og auberginen alt for neutral. De to efterfølgende antipasti, tatartoast med pistaciecreme og hiramasa med appelsinvinaigrette, var bedre, men jeg kunne godt have ønsket mig mere appelsin og mere sprød toast.

Heldigvis var den håndlavede pasta en helt anden oplevelse. Udover et virkelig godt bid var alle pastaretter rustikke og samtidig superenkle. Der var især én genial pasta, nemlig spaghetti med granskud-pesto, ristede græskarkerner og stracciatella, en smuk nordisk-italiensk fortolkning, hvor gran og ost viste sig at være en fantastisk fint parfumeret kombination.

Masseria_Gran-og-stracciatella.jpg

Cappelletti med kylling og tomatbechamel var toppet med intense sorte oliven, som virkelig løftede retten, mens agnolotti med safransauce og zucchini fuldstændig manglede smagen af safran?

Jeg bestilte soft serve med mascarponecreme, chokolade og kaffekaramel (og en lidt intetsigende savoiardi-kage) til dessert, og jeg ærgrede mig lidt over den forholdsvis kedelige dessert, men glædede mig over den luftige mascarpone-creme og dejligt cremede is.

Masseria_Kylling,-tomatbechamel-og-oliven.jpg

På trods af et par småkedelige serveringer, havde vi en superhyggelig aften. Service fungerede upåklageligt, og vi følte os hverken efterladt eller overvåget af den søde tjener. Masseria er efter eget udsagn en oase midt i hektiske Kødbyen, og det er ikke helt ved siden af. Stemningen er god, og det var nok den, der reddede vores aften.

Masseria

Tre-stjerner-Masseria.jpg

Alt i alt var jeg en smule skuffet over Masseria. Jeg havde forventet antipasti og pastaretter, der sad lige i skabet, men flere retter faldt igennem, fordi de manglede dybde eller bare salt.

Jeg har fået guddommelige pastaretter andre steder i byen (Mangia, Hos Fischer m.fl.), og dér er prisen den samme, men kvaliteten er langt højere.

Kødbyens nye pastabar har meget at leve op til og ender med at stå i kontrast til restaurant Braces store success.

Masseria, Flæsketorvet 50, 1711 København V, masseria.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Restauranter og Anmeldelser