Mette Søberg er hjernen bag Nomas menu: "Det er ret privilegeret at bruge så meget af sin tid på at være kreativ"

Mette Søberg har i lynfart gjort karriere på den danske madscene. Den 30-årige Noma-kok fortæller her om en af de sværeste retter, hun har lavet sammen med sit hold, og om at have ekstrem tålmodighed.

Mette Søberg er hjernen bag Nomas menu: 'Det er ret privilegeret at bruge så meget af sin tid på at være kreativ'
Offentliggjort

Du er chef for udviklingskøkkenet på Noma. Hvad vil det egentlig sige?

”Det er jo ikke et klassisk job, så det er svært at forklare. Jeg er kok, men basen i mit arbejde er at udvikle tre menuer om året. Det gør jeg sammen med et hold i udviklingskøkkenet. Vi bruger også meget tid på at rejse rundt i verden for at få inspiration. Det er ret privilegeret at bruge så meget af sin tid på at være kreativ.”

Hvordan skaber du de bedste betingelser for at lave noget kreativt?

”Jeg tror, at noget af det vigtigste er at være åbensindet. Mange af de gode idéer, vi får, kommer ud af noget, hvor man egentlig i første omgang tænkte, at det var en fjollet idé og trak lidt på smilebåndet. Man skal have tålmodighed til at prøve nogle ting af, som måske virker som spild af tid.”