Man skulle tro, det var løgn, men den er altså god nok. Gennem den københavnske – og danske for den sags skyld – asfalt fortsætter der med at knopskyde nye spisesteder, som havde virket verdensfjerne for bare 10 år siden.
Ja, med den heftige aktivitet er det efterhånden svært at holde styr på dem, men vi ved, at det næste af slagsen hedder Brasserie Post, og at det er Meyers-koncernen, der står bag.
Det er i det store, gamle posthus placeret på Øster Allé ved Trianglen på Østerbro, som du måske har undret dig over, hvad egentlig er, når du har gået mod Parken til landskamp eller Superliga-fodbold, og som har været under en omfattende renovering de seneste mange måneder, at Københavns nye kæmperestaurant på over 500 kvadratmeter og med et dertilhørende udendørs orangeri kan byde velkommen til brasserie-klassikere og moderne fortolkninger af egnsretter fra det franske landkøkken.
Og til at styre de spiselige dele af løjerne på Brasserie Post har Meyers hentet den kyndige, texanske kok Dave Harrison, der må siges at have en vis erfaring med Frankrigs råvarer og madlavning. Han har nemlig tidligere gjort sig som køkkenchef på den parisiske neobistro Au Passage (et sted, Claes Bang godt kan lide), inden han tog til Danmark, hvor han først var køkkenchef på Den Vandrette, inden han åbnede hedengangne Brasserie Prins på Frederiksberg. Her kastede han sig over traditionel, ærkefransk cuisine, og nu får han så muligheden for at videreformidle kærlighedserklæringen til køkkenernes køkken.
”Det er vigtigt for mig, at vi kan præsentere den mad, som jeg selv blev forelsket i i min tid i Frankrig. Et køkken, der er mere end det, som vi kender i Danmark, og som viser de mange forskellige franske typer terroir – fra det rustikke landkøkken i Bretagne til de helt hotte, bourgeoisie steder i Paris og Lyon,” siger Dave Harrison i en pressemeddelelse.
Hos Meyers er de også begejstrede over udsigten til at få en Københavns mest eftertragtede madmænd bag gryderne.
”Vi er glade og stolte over, at Dave Harrison har sagt ja til at stå i spidsen for vores nye brasserie, for han kommer med lige dele ambitioner, coolness og håndværksmæssig kapacitet til at gøre Post til det fantastiske sted, som vi gennem mere end to år har arbejdet på at skabe,” fortæller Marie Egede, Direktør for Restauranter og Events i Meyers.
Forventer du en restaurant, der holder på formerne og har en skrap etikette, må vi dog desværre skuffe dig. Meyers og Dave Harrison har nemlig nogle helt andre og mere løsslupne planer med stedet, hvor de naturlige vine skal fungere som brændstof.
”Jeg drømmer om at bygge videre på visionen fra Brasserie Prins og igen skabe et sted, der er livligt, autentisk og med masser af musik og personlighed – en stemning, hvor gæsterne føler sig velkomne til selv at gå op og skifte vinylen. Og så er det vigtigt for mig, at værtskabet både er skarpt og professionelt, men også sjovt og nede på jorden,” siger Dave Harrison.
Brasserie Post åbner den 1. oktober, og køkkenet vil være åbent fra morgen til aften.