Nyt pizzeria i KBH: Michelinkokken Rasmus Oubæk åbner ’Otto’

I dag åbner ’Otto’ på Værnedamsvej. Vi har talt med kokken Rasmus Oubæk om, hvorfor København har brug for endnu et pizzeria.

Nyt pizzeria i KBH: Michelinkokken Rasmus Oubæk åbner ’Otto’
Offentliggjort

Er der noget, som København ikke er i underskud af, så er det pizzeriaer. Alligevel har den tidligere Michelinkok Rasmus Oubæk sammen med sin partner Christian Brandt valgt at åbne pizzeriaet Otto på Værnedamsvej.

”Jeg ved ikke, om jeg synes, at der er brug for et pizzeria mere, men jeg kunne godt tænke mig at lave et. Jeg har gået og hygget mig med at lave pizzaer derhjemme de sidste par år, og jeg tænkte, at det kunne være sjovt at prøve at lave napolitansk pizza,” siger Rasmus Oubæk.

Napolitansk pizza er lavet på en dej, der som regel er modnet i 2-3 døgn og bliver bagt ved meget høj varme. Hvor fx en romersk pizza normalt bliver bagt ved 325 grader, skal den napolitanske bages i en ovn på helt oppe omkring 500 grader – og så skal pizzaen blot bage omkring et minut.

Men Otto er ikke det eneste pizzeria, der tilbyder den slags i København. Bæst på Nørrebro og Surt i Carlsberg Byen har allerede imponeret københavnerne med deres napolitanske pizzaer. Så hvad gør Otto anderledes?

“Surt og Bæst laver det jo vanvittigt godt, men jeg kunne godt tænke mig at udfordre det og gøre det mere tilgængeligt og billigt. Det skal være nemt at få en napolitansk pizza. Det har jeg savnet i København,” siger Rasmus Oubæk.

Ottos menukort består af ti pizzaer, hvoraf fem er vegetariske, og priserne ligger mellem 70 og 95 kroner. Til sammenligning koster en pizza hos Bæst mellem 125 og 150 kroner, mens priserne hos Surt ligger mellem 105 og 165 kroner.

Desuden er Bæst og Surt (når der ikke er restriktioner) indrettet som regulære restauranter, mens Otto stiler efter at lægge sig i fast food-segmentet, hvor man får en hurtig bid mad eller tager den med hjem.

Oubæk og Brandt står også bag burger-kæden Jagger, der indtil videre har åbnet ni steder i København. Det er også planen, at Otto skal åbne flere steder rundt omkring i byen i løbet af de næste år.

Når restriktionerne er ovre, kan der sidde 12 gæster i restauranten på Værnedamsvej, og udsigten kommer ikke til at mangle noget. Indretningen er nemlig designet af stjernearkitekten David Thulstrup, der også står bag en række af Jagger-restauranterne.

”Rent designmæssigt må Otto gerne minde om og udtrykke det samme som Jagger. Vi bliver jo ikke et pizzeria, hvor man sidder og hygger en hel aften. Det er stadigvæk fast food.”

’Otto’ åbner på Værnedamsvej 18 i dag, og man kan bestille pizzaerne på ottopizza.dk. Hvis man ikke vil spise sin pizza med det samme, er det også muligt at købe en fra køl, som man selv kan varme op derhjemme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Mad, Fastfood og Gastronomi