Har du styr på nytårsmiddagen? Her er de bedste restaurant- og takeaway-muligheder

Årets sidste dag er en dag, hvor rigtig mange gerne vil slippe for at gå i køkkenet. Og det er der gode muligheder for. Man kan få det hele serveret, måske ligefrem også overnatte ude i byen, eller man kan vælge en ud-af-huset-menu, så der kun skal laves en lillebitte smule i køkkenet.

Har du styr på nytårsmiddagen? Her er de bedste restaurant- og takeaway-muligheder
Offentliggjort
Molskroen_06.jpg

Molskroen tilbyder en treretters nytårsmenu plus snacks til 595 kr. Den består af tatar af saltet laks med rogn og urter i friskostcreme, serveret med blinis, herefter dampet pighvar med hummerbisque, purløgsolie, sauterede porrer og krydderurter og endelig hovedretten, der er chateaubriand af okse med sellericreme, ovnbagte gulerødder, pastinak og skalotteløg, blancheret kål og rødvinssauce med sennepskorn samt gratineret pommes puré.

Desserten er mørk chokolademousse. Der er mulighed for diverse tilkøb, bl.a. østers. Menuen kan i øvrigt også afhentes på Sjælland, nærmere bestemt i Klampenborg.

Hovedgaden 16 og 31A, Femmøller Strand, 8400 Ebeltoft

molskroen.dk

Sukaiba_01.jpg

76 meter oppe, på toppen af Bella Sky Hotellet er der fra den asiatiskoriente-

rede restaurant Sukaiba garanti for at kunne se nytårsfyrværkeriet over byen. Aftenen begynder kl. 17.30, så man kan nå Dronningens nytårstale, og efter den, kl. 18.30, serveres første ret i den særlige nytårsmenu, der står i 2.995 kr.

inkl. vinmenu.

Der lægges ud med østers og champagne, og så står den ellers bl.a. på kammuslinger med XO-sauce, oksekød-sashimi, jomfruhummer og nudler samt confiteret gris med kimchi.

Der er champagne og kransekage til midnat, og festen fortsætter til kl. 02.00. Og man kan selvfølgelig booke sig ind på hotellet, hvis man bare ikke gider at skulle hjem.

Martha Christensens Vej 5, 2300 København S

sukaiba.dk

Bandholm-Badehotel-_01.jpg

Bandholm Badehotel

Køkkenchef Nicky Arentsen står klar med nytårsmad ud af huset, en fireretters menu med bl.a. kammusling-terrine, muslingsauce og hyldeblomst og hummer med torsk og citronverbena. Man kan tilkøbe snacks og vælge mellem tre forskellige. To snacks pr. person står i 110 kr.

Det er desuden muligt at tilkøbe caviar i tre forskellige størrelser samt ekstra sødt. Nytårsmenuen er tilberedt og skal blot opvarmes og arrangeres hjemme.

Havnegade 37, 4941 Bandholm

bandholmbadehotel.dk

Kong-Hans-Kælder_05.jpg

Kong Hans Kælder

Der er tradition for, at kælderen fejrer årets sidste dag. Således også i år, hvor der diskes op med den store menu til 6.000 kr. inkl. champagne, prestigevinmenu og vand. Der er farvel og tak inden midnat, hvor man bliver sendt ud ad døren med et glas champagne. Man forudbetaler og bestiller i forvejen – man kan ikke bare dumpe forbi impulsivt.

Vingaardsstræde 6, 1070 København K

konghans.dk

Det-røde-pakhus_002.jpg

Det Røde Pakhus

Daniel Kruse og Troels Madsens nytårsmenu lægger ud med skaldyrssalat, chipolte og tomat. Det efterfølges af laks-teriaky og derpå kyllingeterrine med trøfler og svampe, og til hovedret er der kylling i butterdej, bl.a. med stampet kartoffel og svampe- og løggastrik. På den søde side er der chokolademousse og citrontærte.

Menuen koster 550 kr. pr. person, og der er mulighed for diverse tilkøb, bl.a. caviar og ost. Det Røde Pakhus ligger som bekendt i Rønne, men makkerparret driver også Melsted Badehotel syd for Gudhjem, hvor menuen også kan hentes på dagen.

Snellemark 30, 3700 Rønne

roedepakhus.dk

Dragsholm_05.jpg

Dragsholm Slot

Nytåret begynder allerede den 30. december på Dragsholm, hvor der er indtjekning, og inden en treretters menu i bistroen er der rundvisning på slottet. Den 31. december begynder med slotsmorgenmad og bobler, og så er der vintervandretur i landskabet med slottets naturvejleder. Evt. frokost skal tilkøbes.

Champagne og snacks serveres i riddersalen til Dronningens nytårstale, og derefter er der nytårsmiddag i gourmetrestauranten efterfulgt af champagne og kransekage kl. 24, og så er der fest. Det hele ender med natmad samt morgenmad og afrejse den 1. januar.

Hele herligheden koster 6.895 kr. inkl. overnatning i delt dobbeltværelse, men ekskl. drikkevarer til måltiderne i ’pakken’. Der er også mulighed for ’bare’ at fejre nytår i bistroen uden overnatning for 1.695 kr. ekskl. drikkevarer, ligesom det er muligt at købe en menu ud af huset til 695 kr.

Dragsholm Allé, Vindekilde, 4534 Hørve

dragsholm-slot.dk

Nordlandet_02.jpg

Hotel Nordlandet

Nytår på Nordlandet er blevet en tradition. Aftenen begynder med snacks og champagne i loungens som optakt til nytårstalen. Hen over aftenen serveres en femretters nytårsmenu med tilhørende vine, og efter nytåret er skudt ind med fyrværkeri på kanten af Østersøen, fortsætter festen i Underbar på etagen under restauranten. Den samlede pris er 2.190 kr. Evt. ophold på hotellet bookes separat.

Strandvejen 68, 3770 Allinge

hotelnordlandet.com

Gorilla_01.jpg

Gorilla

Restaurant Gorilla i Kødbyen er i forvejen et sted, hvor det hurtigt kan udvikle sig til fest, og den får et boost nytårsaften med hele tre forskellige pakker; Den første tilbyder champagnecocktails og snacks kl. 17.30, og herefter følger 10 serveringer, der serveres ’family style’. Det koster 1.295 kr. pr. person ekskl. drikkevarer til maden og slutter kl. 23.

Denne pakke kan udvides, så man fortsætter med nytårsbobler kl. 24. og derpå fest, dans, musik og fri bar frem til kl. 03.30, og det koster 1.895 kr. Endelig kan man vælge at komme lidt før midnat og have spist andetsteds og så blot tage festen og den frie bar med. Det koster 650 kr.

Flæsketorvet 63, 1711 København

restaurantgorilla.dk

Marchal_07.jpg

Hotel d’Angleterre at home

Restaurant Marchal på Hotel d’Angleterre står for en af årets mest luksuriøse nytårsmenuer ud af huset. Det begynder allerede, når man henter menu i Palmehaven, hvor der bydes på et glas champagne og levende musik.

Selve menuen lægger ud med tre forskellige canapeer, bl.a. sprød krustade med letrøget laksetatar, rygeostcreme og dildsne.

Herpå en jomfruhummerappetizer og så en forret, pighvarsoufflé med champagne beurre blanc, tørret rogn, kål og havtornslæder. Hovedretten er kalvetournedos, og så er der Valrhona-chokoladedessert. Til midnat er der kransekage. Og natmad er der søreme også, oksesliders.

Hele herligheden koster 1.250 kr. Der kan både skrues op og ned for Prestigemenuen, der også fås i vegansk udgave og i en børnestørrelse.

Kongens Nytorv 34, 1050 København K

dangleterre.com

Grand-Royal_03.jpg

Grand Royal

Michelrestauranten, der er MeMu i nye klæder, holder lukket til nytår, men der er mulighed for nytårsmenu ud af huset. Menuen, der bl.a. består af jomfruhummersuppe med soufflé af kammusling, morkel farseret med sandart samt krondyr stegt med rødgran og tørre karljohansvampe koster 795 kr. med mulighed for diverse tilkøb, eksempelvis fire oste til 125 kr.

Menuen skal blot opvarmes, anrettes og serveres – der skal ikke arbejdes i køkkenet i den forstand.

Torvegade 9d, kld., 7100 Vejle

grandroyal.dk

Scheelsminde_01.jpg

Scheelsminde

Herregårdshotellet i Aalborg byder til nytårsaften med overnatning. For 2.995 kr. får man bl.a. champagne og snacks, en fireretters menu med vin (Bühlmanns beef wellington til hovedret), kaffe og avec, natmad og morgenbuffet. Selvfølgelig også bobler til rådhusklokkerne.

Hele menuen kan ses på Scheelsmindes hjemmeside, og der er i øvrigt også mulighed for nytårsmenuer ud af huset.

Scheelsmindevej 35, 9200 Aalborg

scheelsminde.dk

Gastrome_06.jpg

Gastromé

Der er ikke åbent i den store herskabs-

villa ude i Risskov, men der er mulighed for at få mad ud af huset fra køkkenet, der som bekendt er prydet med en michelinstjerne. Den fireretter store menu til 595 kr. pr. person består bl.a. af tun med sprød daikon og tomat-dashi samt confit af helleflynder med hummer og brunet smør.

Der er mulighed for tilbehør, bl.a. caviar. Menuen afhentes i restauranten mellem kl. 12 og 14.

Grenåvej 127, 8240 Risskov

gastrome.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Nytår og Mad